Basescu a trecut in rezerva mai multi generali din MApN

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 20:59
6666 citiri
Basescu a trecut in rezerva mai multi generali din MApN

Mai multi generali din Ministerul Apararii, printre care seful Corpului de Control si Inspectie, Iulian Parvulescu, loctiitorul pentru resurse din Statul Major General, Ion Stefan, si fostul sef al Directiei Financiare, Constantin Nastase, au fost trecuti vineri in rezerva, prin decret prezidential.

Prin acelasi decret prezidential a fost trecut in rezerva si generalul maior cu doua stele Visarion Neagoe, care a fost seful Directiei Structuri si Planificarea Inzestrarii. De altfel, Visarion Neagoe a fost primul general roman in activitate de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial care a scris un jurnal de razboi, publicat in 2009, in care a descris experienta sa din timpul misiunii din Irak.

Seful statului a mai semnat decretele privind trecerea in rezerva a generalului maior cu doua stele, Constantin Nastase, care a fost seful Directiei Financiar-Contabile din MApN, a generalului maior cu doua stele, Iulian Parvulescu, care a fost seful Corpului de Control si Inspectie, a generalului de brigada cu o stea, Nicolae Alexandru Cotoara, care a indeplinit functia de sef al Directiei de Cooperare Internationala in Domeniul Apararii, a generalului maior cu doua stele Ion Stefan, care a fost loctiitor pentru resurse in SMG sau generalului de brigada cu o stea, Cornel Pinete, fost comandant al Componentei Operationale Terestre.

Tot vineri, presedintele Basescu a semnat decretul privind incetarea raporturilor de serviciu ale sefului Directiei Financiare din Ministerul Administratiei si Internelor, chestorul sef de Politie Nicolae Chesnoiu.

Totodata, Basescu a mai semnat decretele privind incetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de politie Gheorghe Chereji cu MAI, privind acordarea gradului profesional de chestor de politie comisarului sef de politie Tudorel Sighinas si comisarului sef de politie Petre Iana din MAI si incetarea raporturilor de serviciu ale acestora cu ministerul.

Presedintele a semnat si decretul privind incetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de politie Ilie Calarasu cu Ministerul Administratiei si Internelor.

Presedintele Traian Basescu a mai semnat decretele privind trecerea in rezerva a unor generali din Serviciului Roman de Informatii, printre care generalului de brigada cu o stea Daniel Coman, generalului de brigada cu o stea Laurian Gheorghe, generalului-maior-cu doua stele Marin Ionita, generalui de brigada-cu o stea Sorin Dunea, precum si privind acordarea gradului de general de brigada-cu o stea colonelui Sava Constantin si colonelului Ioan Voicu din SRI si trecerea acestora in rezerva cu noul grad.

De asemenea, au mai fost trecuti in rezerva trei generali din cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, respectiv Eugeniu Musat, Florin Uta si Gheorghe Damoc, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Tot printr-un decret prezidential au mai fost acordate Drapelele de lupta pentru Comandamentul Brigazii 18 Infanterie "Banat" si Comandamentului Bazei 2 Logistica "Valahia".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#generali MApN Traian Basescu, #generali MApN rezerva Basescu , #stiri Traian Basescu