Basescu: Analizez in mod deosebit varianta de a nu candida

Joi, 30 Iulie 2009, ora 15:05
6539 citiri
Basescu: Analizez in mod deosebit varianta de a nu candida
Foto: Cotidianul

Desi mai sunt doar cateva luni pana la alegerile prezidentiale, Traian Basescu nu vrea sa spuna inca ce va face, insa lasa sa se inteleaga ca balanta inclina spre cea de-a doua varianta: sa nu candideze pentru inca un mandat.

Asta a dat de inteles seful statului joi, la Radio Romania Actualitati, cand a spus ca analizeaza "in mod deosebit variata de a nu candida".

"Am in analiza in mod deosebit varianta de a nu candida (la alegerile prezidentiale, n.red.). Nu am luat o decizie, cand o voi lua o sa o anunt intr-un cadru corespunzator momentului. Deocamdata, prioritatea mea este diminuarea efectelor crizei. Sper ca parteneriatul pe care il am cu Guvernul sa ma poata duce la realizarea acestui obiectiv", a declarat Basescu la postul public de radio.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care seful statului s-a "plans" ca lumea politica din Romania este polarizata in doua tabere, cei multi care nu-l sustin si cei extrem de putini care mai sunt alaturi de el.

"Lumea politica este impartita in doua: pro si contra Basescu. Contra lui Basescu sunt 95%, pro au mai ramas doar 5%", a precizat acesta.

Alba-neagra cu candidatura

Desi candidatii din partea celorlalte doua mari partide, PSD si PNL, si-au anuntat chiar si programul electoral, Traian Basescu tine politicienii si cetatenii in suspans.

Totul a inceput acum mai bine de doua luni, cand, la Realitatea Tv, seful statului a socat in momentul in care a spus ca ia in considerare si posibilitatea de a nu candida.

De atunci, la fiecare conferinta sau intalnire cu presa, principala intrebare a devenit: "Veti candida pentru inca un mandat la Cotroceni?".

Seful statului a raspuns, insa, de fiecare data, ca va lua o decizie privind o noua candidatura la prezidentiale in functie de evolutia situatiei economice. Intrebat care este nivelul crizei care-l va determina sa nu candideze, Basescu a raspuns scurt: "Derapajul".

Lucian Hainarosie, Alexandra Sandru

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Traian Basescu candidatura prezidentiale, #alegeri prezidentiale 2009 , #stiri Traian Basescu