Basescu, atac dur: Doi nesabuiti in fruntea statului. Muftiule: Ciocul mic! (Video)

Joi, 09 Iulie 2015, ora 21:08
16982 citiri
Basescu, atac dur: Doi nesabuiti in fruntea statului. Muftiule: Ciocul mic! (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu continua atacurile in scandalul declansat de planul construirii celei mai mari moschei din Romania.

"Doi nesabuiti din fruntea statului roman vor ca, la Bucuresti, sa se construiasca cea mai mare moschee din Europa, pe langa care sa functioneze o universitate cu 6.000 de studenti selectati de prin toata lumea araba", scrie pe Facebook Traian Basescu.

Basescu: Nu exista risc mai mare decat sa aduci studenti musulmani in tara. E o decizie nesabuita

"Probabil nu reusiti sa va imaginati o statie de metrou din Bucuresti in care, la ore de varf, un tanar credincios se detoneaza in numele lui Allah. Sau poate inteligenta nu va ajuta sa va imaginati tineri romani esuati in viata convertiti la islamism si trimisi in tabere de instruire prin Siria, Irak sau Afganistan si reveniti in Europa pentru a ne aduce binefacerile Statului Islamic (...)

Muftiule, am o sugestie si pentru tine: ciocul mic, pentru ca aici nu este vorba despre minoritati. Stii cumva de visul teroristilor de la Statul Islamic de a se extinde in Balcani si Europa Centrala? Erdogan sa propovaduiasca islamismul in Turcia, nu intr-o tara crestin-ortodoxa. Ponta, sigur te-ai operat la picior si nu la cap?", a adaugat fostul presedinte.

Traian Basescu ii raspunde astfel liderului spiritual al comunitatii musulmane din Romania, muftiul Iusuf Muurat, care a declarat ca fostul sef al statului face afirmatii fara a se fi documentat: "I-as sugera sa se documenteze mai bine in privinta proiectului nostru. Si putea sa ma contacteze direct, sau prin consilierii pe care ii are, sa ii explicam, intr-un mod foarte concret, care este initiativa noastra".

Doi nesabuiti din fruntea statului roman vor ca, la Bucuresti, sa se construiasca cea mai mare moschee din Europa, pe li...

Posted by Traian Basescu on Thursday, July 9, 2015

Si zilele trecute fostul presedinte Traian Basescu a avut un comentariu similar, cand a spus ca ridicarea unei mari moschei in Romania ar fi o decizie gresita, care ar afecta securitatea nationala, in contextul international actual, marcat de atentate si actiuni violente ale unor organizatii ultrareligioase.

In replica, seful Cultului Musulman din Romania, Muurat Iusuf, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, la Constanta, ca este consternat de afirmatiile fostului presedinte Traian Basescu.

Teren urias pentru musulmani

In contextul amenintarilor teroriste din partea Statului Islamic, cu care se confrunta intreaga comunitate internationala, si cu putin timp inainte de a pleca sa se opereze in Turcia, premierul a trecut prin Guvern Hotararea nr. 372/2015 care prevede darea in folosinta gratuita pentru Muftiatul Cultului Musulman din Romania a unui teren de 13.000 de metri patrati pe care se va construi o usiasa moschee.

Terenul respectiv este situat langa Centrul Expozitional Romexpo, iar valoarea sa ar fi estimata la 4 milioane de euro. Singura conditie pe care a impus-o Guvernul este ca lucrarile de constructie a moscheei sa inceapa in trei ani.

Liderii musulmani din Romania primesc de la Guvern gratis un teren urias

Fondurile pentru construire vor fi asigurate de catre statul turc. Moscheea va avea o capacitate de 2.000 de persoane.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat ca despre acest subiect nu s-a discutat in sedinta de guvern.

Aberatia zilei: Victor Ponta a comis-o singur?

In presa au aparut numeroase critici atat cu privire la modul in care a fost adoptata hotararea de guvern, cat si la oportunitatea construirii unei moschei imense la Bucuresti, unde comunitatea musulmana are un numar mult mai mic de membri, decat, de exemplu, la Constanta.

In context, au fost voci care au amintit ca Tasin Gemil, fost ambasador al Romaniei in Azerbaidjan si Turkmenistan, a atras atentia ca "mii de tineri din fostul bloc comunist au devenit jihadisti".

Fostul presedinte Traian Basescu a spus ca decizia Guvernului este iresponsabila si a propus ca subiectul sa fie discutat in CSAT.

Reactii vehemente au aparut si din partea comunitatii evreiesti.

Evreii din Romania: Construirea unei moschei nu e oportuna in Romania

Joi, premierul Victor Ponta l-a laudat pe presedintele Klaus Iohannis pentru declaratiile facute la cina de Iftar care a marcat postul cel mare al musulmanilor, sustinand totodata ca exista campanii de presa impotriva acestei comunitati.

Iohannis, laudat de Ponta dupa ce i-a ridicat in slavi pe musulmani (Video)

D.R.

Eveniment Quarterly Report

Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că, prin măsurile luate, Executivul ”nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentari” la buget, de la companii. El susţine că...
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
#Basescu atac moschee, #Muurat Iusuf Basescu moschee Bucuresti, #muftiu Basescu Ponta moschee , #stiri Traian Basescu