Basescu confirma: in 2007 s-a negociat o alianta PD - PSD

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 21:32
1688 citiri
Basescu confirma: in 2007 s-a negociat o alianta PD - PSD

Traian Basecu a confirmat: in 2007, s-a negociat o alianta PD- PSD.

Declaratia sefului statului, facuta luni seara, la postul natioanal de televiziune, vine in contextul in care Ilie Sarbu a dezvaluit ca ar fi existat inca de acum doi ani negocieri de colaborare intre PSD si PD-L.

Basescu a spus ca nu il cunoastea la acea vreme pe Sarbu personal. Insa, cu toate acestea, presedintele a povestit ca inainte de votul motiunii din septembrie 2007 au existat totusi discutii - in eventualitatea in care motiunea trecea, urma sa se formeze un guvern PD-L - PSD, cu prim-ministru PD-L.

"Prima data cand eu am discutat cu dl Sarbu a fost, cred, la o luna dupa ce a devenit presedintele Senatului. Eram la inceputul campaniei electorale, sigur ca am discutat despre partide. Pana atunci nici nu cred ca am mai discutat vreodata", a spus Basescu, subliniind ca "era firesc" sa discute cu noul presedinte al Senatului." Si de aici trage-ti concluziile", a adaugat Basescu.

Seful statului a afirmat ca purtat discutii in acest sens cu Mircea Geoana, insa ca discutiile s-au oprit in momentul in care motiunea de cenzura a fost respinsa de Parlament: "de atunci nu au mai existat discutii in acest sens".

Referitor la discutia cu presedintele PSD Mircea Geoana, seful statului a precizat ca aceasta a avut loc in timpul motiunii de cenzura, in septembrie 2007.

"Atunci n-am discutat numai cu dansul, am discutat si cu alti lideri de partide, mai putin PNL, problema formarii unui Guvern in cazul in care motiunea trece. Nu trebuia sa astept sa cada Guvernul sa vad ce evolutii sunt. Netrecand motiunea, orice discutie s-a intrerupt. Atunci s-a pus problema formarii unui Guvern -una din variantele pe care le-am analizat cu ocazia motiunii din septembrie 2007, repet, a fost un Guvern PDL-PSD", a precizat Basescu.

Intrebat cat de departe a mers cu acesta analiza, Basescu a spus: "pana in ziua in care s-a dat votul la motiune. N-a trecut motiunea, orice discutie s-a intrerupt". Traian Basescu a tinut sa precizeze sa nu a mai discutat cu Mircea Geoana pana la momentul consultarilor cu toti liderii politici pe tema formarii noului Guvern de dupa alegeri.

La inceputul lunii ianuarie, vicepresedintele PSD Ilie Sarbu a declarat ca de doi ani se discuta pentru formarea unei aliante PDL-PSD.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Sile this Millennium
rank 5
Ni s-a cam acrit de conspiraţii ale clasei politice ,împotriva voinţei electoratului, Domnule Preşedinte
ANGELICA TABACARU
rank 5