Basescu: Criza a aratat riscurile, atunci cand statele nu se incadreaza in deficite

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 16:38
1280 citiri
Basescu: Criza a aratat riscurile, atunci cand statele nu se incadreaza in deficite

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca actuala criza ne-a aratat riscurile la care este supusa intreaga Uniune atunci cand exista state care nu se incadreaza in deficite si in nivelul de datorii.

Traian Basescu a declarat vineri ca la Consiliul European, s-a discutat despre eventualele sanctiuni pentru statele care nu se incadreaza in criteriile de la Maastricht.

L'Espresso: Basescu, Berlusconi din Balcani

"Va mai pot spune ca s-a stabilit, si aici se va merge inclusiv la modificarea daca este nevoie, sunt unele propuneri, deci nu este deja decis, dar sunt unele propuneri sa facem modificarea Tratatului, si asta inseamna un efort care este posibil sa se deruleze chiar incepand de anul acesta, si care sa vizeze aplicare de sanctiuni pentru cei care nu se incadreaza in criteriile de la Maastricht", a declarat Traian Basescu, intr-o declaratie de presa la finalul lucrarilor Consiliului European de vara de la Bruxelles.

Sindicalistii il picheteaza pe Basescu dupa 25 iunie, ca sa il responsabilizeze

Seful statului a prezentat si concluzia Consiliului referitoare la coordonarea politicilor economice. "Se manifesta doua mari obiective nationale, deci obiective pentru fiecare tara: consolidarea bugetara - absolut obligatorie - si reformele structurale.

Vreau sa stiti ca aceste obiective nu sunt numai pentru Romania. Majoritatea statelor Uniunii Europene au nevoie sa treaca la un proces de consolidare bugetara si de reforme structurale", a spus Basescu.

Basescu: Strategia UE 2020 se potriveste programului de modernizare a Romaniei

"Nu vreau sa par a apara niste masuri care se vor aplica in Romania, dar apropo de urgente si de concluziile acestui Consiliu, v-as ruga sa vedeti primul articol al concluziilor de la acest Consiliu, primul capitol, care are si denumirea "O noua strategie europeana pentru ocuparea fortei de munca si crestere economica". Sigur, este vorba despre Strategia UE 2020.

Dar, in primul articol, la a doua fraza se mentioneaza urmatorul lucru: noua strategie raspunde provocarii de reorientare a politicilor de gestionare a crizei, la introducerea unor reforme pe termen mediu si lung, care sa promoveze cresterea economica si ocuparea fortei de munca, si sa asigure sustenabilitatea finantelor publice, in special prin reformarea sistemelor de pensii.

Toate statele Uniunii europene au probleme cu sistemele de pensii

Toate statele Uniunii Europene au mari probleme legate de sustenabilitatea sistemelor de pensii, lucru evident si in Romania si, sigur, acasa voi dezvolta acest subiect, ce inseamna el si ce avem de facut", a anuntat seful statului.

Opinii: Basescu, la rascruce de drumuri

Presedintele Traian Basescu a prezentat concluziile Consiliului European de vara si a anuntat ca s-a agreat ca statele sa prezinte anual, in vederea avizarii la Comisia Europeana, programele de convergenta si buget.

"De asemenea, un subiect la fel de sensibil a fost legat de guvernanta economica, si aici va pot spune un lucru care a fost agreat de Consiliu: pana cand va fi definitivat tot mecanismul de guvernanta economica la nivelul Uniunii Europene, statele trebuie sa prezinte anual, in vederea avizarii la Comisia Europeana, programele de convergenta si buget.

Sigur, bugetele in perspectiva multianuala - nu bugetul numai pe un an, ci cum evolueaza ele pe minimum trei ani - si alaturi, programul de convergenta, pentru a se verifica corelarea intre programul de convergenta si sursele de finantare a realizarii acestuia", a anuntat presedintele Basescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Traian Basescu, #Basescu criza, #Basescu incadrare deficite, #Basescu criza UE , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza ulivia
ulivia
rank 1
BASESCU TRAIAN ESTE CARACTERIZAT DE L`ESPRESSO,EXTREM DE DUR ,DAR CONFORM CU FAPTELE SALE.
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1