Basescu, despre bugetul pe 2016: Nu inteleg care e deosebirea intre ce ar fi facut Ponta si ce au facut tehnocratii

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 17:40
3423 citiri
Basescu, despre bugetul pe 2016: Nu inteleg care e deosebirea intre ce ar fi facut Ponta si ce au facut tehnocratii
Foto: Arhiva Ziare.com

Bugetul pe 2016 este bugetul lui Victor Ponta, iar Guvernul de tehnocrati a urmat intocmai instructiunile PSD si PNL, a declarat presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, vineri, intr-o conferinta de presa.

"Bugetul pe 2016 este bugetul lui Victor Ponta. Nu inteleg care este deosebirea intre ce ar fi facut Victor Ponta si ce au facut tehnocratii. Guvernul a urmat intocmai instructiunile PSD si PNL. A fost votat fara amendamente care sa schimbe cumva viziunea celor doua partide, dar el are doua caracteristici extrem de grele. Una este ca investitiile sunt de numai 5,1% din PIB, in timp ce, comparand cu cel mai greu an de criza, 2010, atunci investitiile au fost 6,8% din PIB. (...)

Iar a doua arata un pas inapoi, aratand ca tehnocratii sunt pregatiti sa faca orice numai sa stea pe scaunele de acolo - deficitul bugetar. Daca anul acesta trebuia sa avem un deficit de 1,2%, iata ca tehnocratii reusesc sa vina la un deficit de 3%, 2,95%. Este o decizie prin care noi indepartam Romania de atingerea obiectivului de a intra in euro-zona in conditiile in care Europa are tendinta de separare a zonei euro de zona non-euro. Si ridicolul situatiei este ca vin tehnocratii si vor avea un deficit bugetar mai mare decat au avut politicienii", a afirmat Traian Basescu.

Iohannis a promulgat bugetul pe 2016

In opinia sa, "pentru tehnocrati a fost mai scumpa ideea de a fi ministri decat de a-si servi tara".

Intrebat daca isi mentine aceeasi parere buna despre Dacian Ciolos, Basescu a spus: "Da, parerea ca tehnician mi-o mentin, ca si comisar european mi-o mentin, dar, din pacate, a venit tehnician si s-a facut politruc, asta e viata. (...) Primul lucru care l-a influentat a fost dorinta ca, prin orice mijloace, sa ramana prim-ministru. Eu, daca as fost chemat ca tehnocrat, nu as fi acceptat sa-mi spuna partidele: te-am chemat ca tehnocrat, dar uite conditiile in care te votam".

Basescu este de parere ca Guvernul Ciolos va rezista in functie pana la alegerile parlamentare din 2016, intrucat "va face tot ce politicienii ii vor cere".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#Basescu buget, #Basescu buget 2016 , #stiri Traian Basescu