Basescu despre dosarul Microsoft: Pescariu si Florica sunt protejati de un serviciu de informatii (Video)

Autor: Ana Ilie
Duminica, 24 Mai 2015, ora 21:17
9534 citiri
Basescu despre dosarul Microsoft: Pescariu si Florica sunt protejati de un serviciu de informatii (Video)
Foto: Facebook/Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a atras atentia ca in dosarul Microsoft exista neconcordante, intrucat el a primit rapoarte de la serviciile de informatii inca din 2012 cu privire la nereguli, iar Dinu Pescariu si Claudiu Florica s-au autodenuntat in 2014.

"Din tot acest spectacol, la unele restituiri, ma refer la MDRP si Microsoft - au fost arestati, trimisi in judecata spagarii, dar cei care au manipulat si la cei care au ramas banii, au denuntat si au ramas cu banii si liberi ca pasarea cerului. E clar ca trebuie modificari la Codul Penal. Eu nu spun... banii da-i inapoi statului roman, cum putem tolera o asemena prevedere in Codul Penal cand am vazut ce se intampla? Cand denunti iti castigi libertatea, nu si banii!", a afirmat Basescu, la B1Tv.

Pericolul neschimbarii Codului, spune Basescu este ca "maine, oricine da spaga sa ajunga la un contract de 100 de milioane, ia banii si apoi se duce la Kovesi: Doamna vreau sa ma autodenunt - si ramane cu banii, e ridicol".

"La dosarul Microsoft e o minciuna ca Pescariu si Florica s-au dus la DNA... eu stiu informari cu mult timp inainte sa... nu o spun intamplator... inainte de a se face denuntul lui Pescariu si al lui Florica, care atrageau atentia ca erau posibile fraude in dosarul licentelor. Asta este ce eu imi aduc aminte, ca ei si-au facut autodenuntul prin 2013-14, eu aveam informatiile din 2012. Aceasta informatie exista si ma intreb (...) Imi este greu ca n-a plecat informatia mai departe, inseamna ca avem o explicatie ne-intreaga (...) Nu am spus neaparat de SRI, am spus ca sunt protejati...", a continuat fostul sef de stat.

Acesta a intarit: "Eu imi aduc aminte foarte bine ca informatii importante am inceput sa primesc din 2012 legate de achizitia de licente. Aici faptul ca domnii acestia se autodenunta in 2014 ceva scartaie, mai mult decat asta, numai eu am autorizat inceperea urmaririi penale pentru cinci ministri. Ati mai auzit de ei? Ceva e putred, dupa parerea mea".

Sute de dosare - E o vanatoare

Basescu a mai afirmat ca nu ii e teama de dosarele din justitie. "Stiu ca intotdeauna am respectat legea. Stiam ca Nitu e vanator de teroristi la revolutie, acum vad ca e vanator de fosti presedinti. Mie mi se pare o exagerare ca dupa ce aceste dosare au fost inchise ca neexistand fapta (..) Premierul a spus si ieri ca asteapta breaking news-ul in care Basescu sa intre in puscarie alaturi de Udrea, iar Nitu nu e omul care sa nu fie recunoscator celui care l-a propus", a afirmat acesta.

"Oamenii astia nu sunt inca judecatori, unul e asa-zis politician, Victor Ponta, desi el s-a intors la vremea Anei Pauker, iar Nitu mai vrea un mandat si vrea sa fie atent pentru ca de la Guvern se fac nominalizarile in funtiile de primar general - a, procuror general, scuze (...) E o vanatoare, eu am mai trecut prin asta in 2003 si 2004, ca urmare a inaltelor ordine date in sediul din Kiseleff. Eu nu m-am mai considerat o miza politica si doua luni dupa ce mi-am terminat mandatul am tacut.

Desi, in afara de atacuri, pe toate flancurile eram atacat continuu. Am tacut in speranta ca voi fi tratat ca un om care zece ani si-a servit tara, a terminat, nu mai vrea sa aiba o legatura imediata cu viata politica", a continuat acesta.

Basescu crede ca se pot redeschide sute de dosare in care sa fie implicat: "Cand am demolat chioscurile am avut cateva sute de plangeri; in restituiri ca primar general am avut sute de plangeri. Daca cineva vrea sa le redeschida le poate redeschide, o hartuire prin justitie nu e usoara. Saptamana trecuta primisem o citatie la tribunalul din Targu Jiu pentru un domn care m-a reclemat ca i s-a facut o nedreptate in justiei prin contencios administrativ. Nu mai tin minte cand s-a petrecut trasnaia (...) Stiu ca am respectat legea, dar aceasta hartuire nu convine nimanui".

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Traian Basescu dosar Microsoft, #Basescu Pescariu Microsoft , #stiri Traian Basescu