Basescu despre memorandumul cu FMI: Orice se poate renegocia

Marti, 11 Mai 2010, ora 15:22
3157 citiri
Basescu despre memorandumul cu FMI: Orice se poate renegocia

Presedintele Basescu a precizat, marti, la sfarsitul intalnirii cu sindicatele si patronatele, ca scrisoarea suplimentara la acordul cu FMI va fi discutata in CES si ca oricand se pot relua negocierile cu partenerii internationali, precizand ca este insa o chestiune de timp in care Romania trebuie sa spuna cum va reduce cheltuielile bugetare.

"Oricand se poate relua negocierea, orice se poate renegocia, dar vreau sa stiti ca este si o chestiune de timp si oricum trebuie sa raspundem cum reducem cheltuielile bugetare", a spus presedintele.

Traian Basescu a mai declarat ca este pentru prima data cand acordul este dat in avans sindicatelor si patronatelor si partidelor politice pentru observatii, dar a subliniat faptul ca scrisoarea suplimentara catre FMI trebuie discutata si avizata in CES, care e structura legala.

Hossu: Basescu a cerut sa nu se valideze inca scrisoarea de acord cu FMI

Si liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat marti ca presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului Romaniei sa nu valideze scrisoarea de acord stand by cu FMI pana nu se obtine aprobarea Consiliului Economic si Social.

"Consiliul va fi convocat vineri, la ora 10.00. Azi (n.red-marti), suntem chemati la ora 15.30 la Ministerul de Finante, unde fiecare sa isi poata justifica solicitarile", a spus Hossu.

Basescu se intalneste cu sindicatele, patronatele si liderii partidelor

Potrivit acestuia, sunt mai multe capitole ce trebuie rediscutate, cum ar fi reducerea sistemului de salarii, deoarece in scrisoare se vorbeste de reducerea individuala de salarii si nu a fondului de salarii.

"Avem nevoie obligatoriu de o noua scrisoare", a adaugat liderul Cartel Alfa, care nu exclude ca FMI sa se intoarca in tara pentru noi negocieri.

Basescu si-a executat propriii supusi

I.U.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Traian Basescu reluare negocieri, #negocieri acord FMI , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza dianatudor
dianatudor
rank 5
Domnule Presedinte Traian Basescu, puteti scoate Romania din criza!
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
POPORUL ROMAN NU TE MAI VREA MAI CRIMINALULE !