Basescu discuta cu parlamentarii care sustin Guvernul

Marti, 25 Mai 2010, ora 11:13
1925 citiri
Basescu discuta cu parlamentarii care sustin Guvernul

Presedintele Traian Basescu se va intalni, din nou, marti, cu reprezentantii grupurilor parlamentare care sustin actuala guvernare pentru a discuta despre masurile economice de austeritate, in actualul context economic national si european.

Astfel, de la ora 12.00, Traian Basescu se va intalni cu reprezentantii Partidului Democrat Liberal, de la ora 14.00 cu Uniunea Democrata Maghiara din Romania, de la ora 15.00 cu Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, iar de la ora 20.00 cu Grupul Minoritatilor Nationale.

Intalnirea de marti vine dupa ce, joia trecuta, seful statului a avut o discutie, la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor si grupurilor parlamentare care sustin coalitia de guvernare.

"Presedintele va avea in cursul zilei de marti intalniri cu grupurile parlamentare - nu stiu daca si ale opozitiei -, dar, categoric, ale zonei care sustine puterea si urmeaza ca in toate aceste intalniri sa se gaseasca chestiunile de reglaj fin al masurilor de care vorbim acum", a declarat atunci deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale altele decat cea maghiara din Camera Deputatilor.

El a participat joia trecuta la consultarea de la Palatul Cotroceni cu Traian Basescu si a precizat ca "s-a discutat despre situatia economica din acest moment si despre acordul cu Fondul Monetar International si cel cu UE, precum si despre masurile care ar trebui luate".

Potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala, presedintele Traian Basescu a solicitat Guvernului sa dea dovada de maxima deschidere fata de sindicate si partidele politice din opozitie, printr-o informare constanta asupra masurilor care vor fi luate de Executiv.

La intalnirea de joia trecuta au participat presedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Marko Bela, presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Marian Sarbu, presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Gabriel Oprea, liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, precum si alti reprezentanti ai partidelor si grupurilor parlamentare din coalitia de guvernare.

#Traian Basescu grupuri parlamentare, #Basescu intrevedere grupuri parlamentare, #Varujan Pambuccian intalnire Basescu , #stiri Traian Basescu
Comentarii