Basescu, ingrijorat ca Iohannis e "tinut in afara deciziilor importante"

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 18:30
6285 citiri
Basescu, ingrijorat ca Iohannis e "tinut in afara deciziilor importante"
Foto: Realitatea TV

Premierul propus de alianta PSD-PNL este un om cinstit si onest, dar a acceptat "cu o oarecare naivitate" ce i s-a propus, iar mogulii Dinu Patriciu, Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vintu sunt "niste rechini", a declarat Traian Basescu miercuri, in cadrul unei declaratii de presa.

"As vrea sa subliniez ca il consider pe primarul Iohannis a fi un om cinstit, onest, de buna credinta dar, din pacate, cu o oarecare naivitate fata de propunerea care i s-a facut. In mod categoric in spatele lui au fost asezati mogulii.

Dl Iohannis nu stie sau nu realizeaza in ce s-a bagat. Eu ii vad pe mogulii astia ca pe niste rechini care se invart in jurul datei de 6 decembrie. Acolo li se pare ca se afla prada pe care o asteapta. Vreau sa le dau o veste proasta: ziua de 6 nu le va aduce bucurii, iar eu voi continua sa apar de lacomia lor interesele romanilor. Va asigur ca sunt hotarat sa nu-i las sa-si inhate prada", a declarat candidatul sustinut de PD-L la prezidentiale, actualul presedinte.

Traian Basescu a mai spus ca la sediile firmelor lui Dan Voiculescu, Dinu Patriciu si Sorin Ovidiu Vintu s-a discutat strategia aliantei PSD-PNL. Candidatul sustinut de democrat-liberali a adresat o serie de intrebari legate de intalnirile de taina despre care presa a scris miercuri.

"La sediul dlui Voiculescu s-a discutat strategia politica, la sediul fundatiei dlui Patriciu s-au discutat strategia economica si programul economic, iar la dl Vintu s-au discutat probabil privatizarile", a spus Basescu, in timpul declaratiei transmise de la sediul sau de campanie.

A urmat apoi o pleiada de intrebari: "Crede cineva ca la sediile firmelor acestor domni s-a discutat despre interesele cetatenilor sau despre interesele acestor domni? Credeti ca a discutat cineva cum sa-i scoata pe cetateni din criza sau au discutat cum sa profite de criza domnii Patriciu, Voiculescu si Vintu?

Ne putem intreba este cinstit, este corect, ca oameni politici importanti ca Iliescu, Nastase, Melescanu, Stroe, Antonescu, Hrebenciuc, sa fie convocati la sediul firmelor mogulilor? Si toate aceste intalniri pentru a se discuta la sediul firmelor mogulilor lucruri extrem de importante pentru tara.

Este corect ca intalniri unde se decis lucruri de asemenea importanta sa se desfasoare pe ascuns? Presa le-a dezvaluit. Asta este transparenta pe care o promite noua alianta si dl Geoana?"

Mai mult, Traian Basescu si-a exprimat ingrijorarea ca toate intalnirile s-au desfasurat in lipsa primului ministru propus de alianta, Klaus Iohannis.

"De ce primul ministru propus de alianta este tinut in afara deciziilor importante? Ce fel de independenta va fi a primului ministru fata de cei care iau deciziile? Se pare ca intr-adevar va fi absolut independent de orice decizie. As constata ca se confirma ideea ca alianta, liderii acesteia, au cautat o solutie in care totul este decis de altii si nu de primul ministru", a afirmat actualul presedinte, care in turul doi il va infrunta pe Mircea Geoana, candidatul PSD sustinut de PNL.

Intrebat ulterior, daca va retrage nominalizarea lui Liviu Negoita pentru functia de premier, seful statului a lasat sa inteleaga ca nu va face acest lucru. "Cum sa retrag? Dupa ce articol din Constitutie? Are nevoie Vintu? Au nevoie sa treaca la pradat, Vintu si Patriciu?", a spus Traian Basescu, care a subliniat ca este de datoria Parlamentului sa voteze echipa propusa de Negoita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Basescu moguli, #Basescu Johannis, #Basescu alegeri prezidentiale, #alegeri prezidentiale 2009 Traian Basescu , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza CiCi
CiCi
rank 5
Asa cum a fost demascat Sorin Rosca Stanescu, asa va fi demascata si sinistra coalitie Patriciu - Vantu - Voiculescu! Acesti oameni au nevoie doar de marionete: Geoana, Antonescu si mai nou acest inocent de Johannis!