Basescu l-a trimis pe Eckstein sa culeaga date din Secuime

Marti, 17 Februarie 2009, ora 16:18
1083 citiri
Basescu l-a trimis pe Eckstein sa culeaga date din Secuime
Foto: Arhiva

Consilierul prezidential pe probleme de minoritati, Peter Kovacs Eckstein, s-a intalnit, luni si marti dimineata, cu prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, pentru a discuta probleme legate atat de dezvoltarea economica, dar si despre autonomie.

"A fost un capitol general pe care l-am discutat aproape cu toti, respectiv ce probleme au comunitatile, institutiile ai caror conducatori sunt, in primul rand din punct de vedere economic si al dezvoltarii, in ideea in care domnul presedinte a spus ca va ajuta cele dpua judete sa aiba un impuls economic si dupa iesirea de la guvernare a UDMR.

Desigur am abordat si raporturile interetnice (...) a fost o intalnire de lucru si din care o sa transmit mesajul domnului presedinte", a declarat, marti, la Sf. Gheorghe, Peter Eckstein Kovacs, informeaza NewsIn.

Potrivit acestuia, in chestiunile de economie si de dezvoltare punctele de vedere ale interlocutorilor sai au fost identice, respectiv problema calitatii drumurilor, a investitiilor incepute care trebuie continuate, complexitatea birocratica si schimbarea repetata a legislatiei cand vine vorba de accesarea fondurilor europene, in schimb in privinta autonomiei teritoriale abordarile sunt in mod vadit divergente in cele doua comunitati.

"La dezvoltare economica si dezvoltare parerile sunt identice, in privinta raporturilor interetnice sunt abordari care difera de la caz la caz, iar in privinta autonomiei parerile sunt in mod vadit divergente", a precizat Eckstein.

Consilierul prezidential a afirmat ca scopul vizitei a fost de a aduna date si a face apoi o informare si a-i prezenta presedintelui, o situatie cat mai complexa si mai apropiata de realitate a celor doua judete.

Din Covasna, Eckstein a plecat spre Harghita, unde are programate o serie de intalniri similare. Vizita lui Peter Eckstein Kovacs vine la numai doua zile de la vizita presedintelui Traian Basescu in Covasna, cand seful statului s-a intalnit cu reprezentanti ai Prefecturii, IJP si administratie locala din Covasna si Harghita.

Presedintele le-a promis autoritatilor din cele doua judete vizita unor ministri care pot sprijini proiecte, primii care vor sosi in Secuime fiind ministrii Turismului, Dezvoltarii si Transporturilor, vineri, la Miercurea Ciuc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Peter Eckstein Kovacs, #Traian Basescu, #Covasna, #Harghita, #informatii , #stiri Traian Basescu