Basescu: Ma mut in Gogol. Ponta va raspunde pentru posibile incidente

Marti, 09 Iunie 2015, ora 13:43
9962 citiri
Basescu: Ma mut in Gogol. Ponta va raspunde pentru posibile incidente

Fostul presedinte Traian Basescu a anuntat Guvernul ca este dispus sa se mute in vila Gogol dupa 15 iunie, dar avertizeaza ca nu sunt respectate mai multe cerinte, precum protectia locatarilor, si ca inclusiv premierul Ponta va raspunde pentru posibile incidente, cerand si un birou intr-un alt imobil.

Intr-o scrisoare oficiala, Basescu spune ca a fost anuntat de catre Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), in administrarea careia se afla vila din strada Gogol, ca lucrarile de renovare au fost finalizate si ca a vizitat cladirea, unde insa a constatat ca, desi au fost depuse eforturi de imbunatatire a calitataii, imobilul continua sa nu indeplineasca cerintele impuse de lege, avand deficiente de fond care fac improprie incadrarea locuintei in categoria resedintelor oficiale sau a caselor de protocol.

Basescu, nemultumit de casa din Gogol: Se scurge apa din plafon

El arata astfel ca imobilul nu dispune de spatiu pentru un cabinet de lucru, in care are dreptul sa lucreze cel putin cu un secretar si un consilier, nu are un salon de primire pentru vizitatori, nu beneficiaza de garaj si nici nu asigura protectia locatarilor, respectiv protectia fizica si intimitatea sa si a familiei, atat in interior, cat si in curte, in imediata apropiere a vilei fiind un bloc cu patru etaje, ceea ce permite supravegherea cu usurinta, din acest bloc, a persoanelor din vila.

"Va atentionez ca, din acest punct de vedere, intreaga responsabilitate pentru eventuale evenimente sau incidente ce ar putea sa apara in timp (violarea intimitatii, intrarea prin efractie in curte sau in locuinta, afectarea sigurantei mele si a familiei mele etc) vor fi in responsabilitatea RA-APPS si a Guvernului prin Victor Viorel Ponta, Ion Moraru (secretarul general al Guvernului-n.red.) si Darius Valcov (fost ministru de Finante - n.red.), in calitate de semnatari ai HG 60/2015", scrie Basescu.

Pentru rezolvarea partiala a problemelor, fostul presedinte solicita repartizarea unui spatiu pentru cabinet de lucru intr-un alt imobil, indicand in acest sens un apartament de pe strada Mihai Eminescu, unde sa fie amenajat si salonul de primire si doua spatii de parcare intr-un garaj RA-APPS de langa vila Gogol, urmand ca in scurt timp sa fie construit un garaj pentru doua masini pe terenul aferent vilei Gogol.

Basescu nu are acces la sistemele de telefonie speciala, in resedinta de la Scrovistea

El se refera si la problema de securitate, spunand ca are convingerea ca, in cazul unor incidente, responsabilii pentru repartizarea locuintei vor gasi solutii, dar vor si "raspunde in fata legii".

Basescu asiguta ca este dispus sa semneze procesul verbal de predare-primire a vilei Gogol imediat ce ultimele lucrari din curte si de pe acoperis vor fi incheiate, iar portile de acces vor fi functionale, dar nu mai devreme de 15 iunie ora 12.00, precizand ca procesul verbal va trebui sa includa observatiile sale.

La acel moment, Basescu va parasi vila pe care o ocupa, temporar, la Scrovistea, depozitul unde se afla obiectele casnice urmand sa fie eliberat pana la 30 iunie.

Citeste si:
Meritocrație politică. Cine este blonda din PSD care a galopat prin funcții date de partid, specializată în ”shamanism”
Meritocrație politică. Cine este blonda din PSD care a galopat prin funcții date de partid, specializată în ”shamanism”
Înscrisă în PSD încă de la 16 ani, deputata Oana Gianina Bulai a făcut slalom prin mai multe funcții obținute pe linie de partid, fie că au venit de la social-democrați, ori PDL, fiind...
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere, adică în regiunile locuite de maghiari, printre acestea aflându-se și Transilvania, conform agenției...