Basescu, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta

Joi, 11 Martie 2010, ora 14:29
5482 citiri
Basescu, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta

Traian Basescu este, incepand de joi, 11 martie, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Informatia a fost confirmata pentru Ziare.com de catre secretarul stiintific al AOSR, Dr. Doru Delion.

In cadrul Adunarii Generale a membrilor Academiei (AOSR), care a avut loc joi, propunerea ca presedintele tarii sa devina membru de onoare a fost votata in unanimitate.

Astfel, incepand din 11 martie, presedintele tarii, de profesie ofiter de marina, a devenit coleg cu alti membri de onoare, laureati ai premiului Nobel precum Louis de Broglie, Werner-Karost Heisenberg, Jean Perrin, Paul Sabatier, precum si George Emil Palade. Un alt membru marcant al Academiei a fost Corneliu Coposu.

AOSR este continuatorul si unicul legatar al Academiei de Stiinte din Romania (1936-1948) si al Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania, infiintata in 1956.

In 2007, acelasi Traian Basescu a trimis Parlamentului spre reexaminare, cererea de modificare si completare a Legii privind reorganizarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, in care erau majorate substantial indemnizatiile pentru unele categorii de membri ai Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania.

Astfel, membrii consiliului stiintific, membrii prezidiului si cei ai consiliului onorific primesc o indemnizatie de 4.000 lei/luna, membrii titulari (alesi pe viata) vor primi o indemnizatie de 2.500 lei/luna, membrii corespondenti (alesi pe viata) vor primi 1.500 lei/luna, iar membrii de onoare, indiferent de cetatenie, 1.000 lei/luna.

In cazul in care nu renunta la indemnizatia pe care nu a vrut sa o mareasca, Traian Basescu ar urma sa incaseze 1.000 de lei/luna de la Academia Oamenilor de Stiinta.

Citește și:
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...