Basescu, nou atac pe Facebook - aminteste de "biletelul roz": Rastignirea blondei pentru nemernicie (Video)

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 21:54
9583 citiri
Basescu, nou atac pe Facebook - aminteste de "biletelul roz": Rastignirea blondei pentru nemernicie (Video)

Fostul presedinte Traian Basescu a continuat seria atacurilor lansate pe o retea de socializare. Fostul sef al statului a postat pe Internet un mesaj care face referire la celebrul "biletel roz".

In 2007, Elena Udrea dezvaluia ca presedintele tarii, pe atunci Traian Basescu, primise de la Calin Popescu Tariceanu un "biletel roz" prin care fostul premier ii cerea fostului sef al statului sa-l ajute cu un dosar al lui Dinu Patriciu.

"Acum opt ani, un politician, de profesie avocat, vorbea public despre un biletel trimis de primul ministru presedintelui Romaniei, prin care se cerea o interventie a sefului statului la Parchetul General in favoarea unui prieten al expeditorului. Ce nenorocire...presa, politicieni, intelectuali si ONG-uri voiau rastignirea blondei pentru nemernicie.

Astazi, daca cel mai mare infractor ar arata un astfel de biletel, pe buna dreptate, acelasi cor ar cere arestarea expeditorului si, probabil cu jumatate de gura, si pe a destinatarului. Ce drum extraordinar am parcurs, dar decalajul de 7-8 ani intre semnal si constientizarea pericolului coruptiei la nivel inalt ne-a costat multe sute de milioane furate. Din cauza acestui decalaj, a fost eficienta propaganda ciracilor turnatorului Felix, a lui Vintu si a mai tanarului urmas al turnatorului, Sebastian Ghita", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Fostul presedinte a mai notat ca este "vitala respectarea dreptului la demnitate, libertate si la aparare".

Basescu, nou atac pe Facebook: Mesaj dur pentru "simpaticii antenisti si rtv-isti"

"Astazi, cand avem institutii puternice capabile sa lupte eficient si, daca este nevoie, brutal cu coruptia, capabile sa raspunda gravitatii fenomenului, va trag un semnal de alarma legat de oamenii care ajung in fata acestor institutii coplesitor de puternice in raport cu cetateanul, fie el martor, suspect sau inculpat: este vitala respectarea dreptului la demnitate, a dreptului la libertate si a dreptului la aparare", a notat fostul sef al statului.

Potrivit acestuia, "aici nu avem dreptul sa inregistram decalaje intre functionare institutiilor anticoruptie, a justitiei, pe de o parte, si respectarea drepturilor justitiabilului, pe de alta parte.

Intarzierea in recunoasterea coruptiei la nivel inalt ne-a costat sute de milioane. Intarzierea in functionarea justitiei in tandem cu deplina respectare a demnitatii, libertatii si dreptului la aparare va costa destine de oameni, iar acest lucru s-a mai intamplat in Romania".

A.G.

Citeste si:
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Joi, 29 iunie, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a trecut prin parlament mai multe amendamente privind protejarea avertizorilor de integritate, în ciuda avertismentelor venite din partea...
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...