Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu nu stie istorie, dar se lauda

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 08:29
2947 citiri
Basescu nu stie istorie, dar se lauda

Atata vreme cat exista Internetul, care este un mijloc de informare inestimabil, copiii nu ar trebui sa-si umple capul cu date care nu le folosesc la mai nimic. Nimeni nu spune ca perioada domniei lui Neagoe Basarab este o informatie esentiala pentru cineva.

De aceeasi parere este si presedintele Traian Basescu. Din dorinta de a arata ca Google poate inlocui cu succes suprasolicitarea neuronilor, seful statului a ales un exemplu istoric atat de putin evocat incat a gresit datele de domnie ale lui Neagoe Basarab.

"Dascalul trebuie sa formeze la copii competente, nu nevoia de a memora. O sa va dau un exemplu: la ce-mi foloseste ca stiu ca Neagoe Basarab a domnit intre 1412-1421? Gasiti pe Google. Dar as vrea sa am competenta sa repar un calculator", a spus presedintele, gresind anii de domnie cu un secol.

Neagoe Basarab a fost domn al Tarii Romanesti intre 1512-1521. Neagoe Basarab este ctitorul bisericii monument din Curtea de Arges si autorul uneia dintre cele mai vechi capodopere ale literaturii vechi, "Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie", scrisa in slavona, dar tradusa si in romana.

In urma cu cateva zile, presedintele a participat, la Catedrala Mitropolitana din Targoviste, la ceremonia de proclamare locala a canonizarii Sfantului Voievod Neagoe Basarab, motiv pentru care ar fi trebuit sa retina aceste date, mai ales daca le-a ales pentru a da exemplu unui lucru inutil de retinut.

Marti, seful statului a participat la forumul "Romania in anul 2020 -perspective de viitor", organizat de Fundatia Konrad Adenauer la Targu

Mures.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Basescu Neagoe Basarab, #Traian Basescu gafe, #Traian Basescu greseli , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Regretabil este doar faptul ca presedintele abordeaza domenii de care habar nu are, cu aerul unui erudit!