Basescu: PSD nu face nimic ilegal (Video)

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 15:16
8280 citiri
Basescu: PSD nu face nimic ilegal (Video)

Traian Basescu a iesit miercuri la Palatul Cotroceni pentru a preciza ca demersul actual de contestare a turului doi al prezidentialelor este unul democratic si legal.

Intr-o declaratie facuta in calitate de presedinte in functie, Basescu a subliniat ca demersul de contestare este legal, prevazut in Constitutie si lege, dar trebuie dus cu mijloace democratice, trebuie "evitata minciuna si dezinformarea".

"PSD nu face nimic ilegal", a adaugat presedintele, care a amintit ca "nu au existat alegeri fara contestatii depuse la Curtea Constitutionala".

Singurul amendament facut de seful statului este ca "lucrurile trebuie facute in limita decentei si cu foarte mult calm".

De fapt, indemnul la calm a fost repetat de mai multe ori de presedintele Basescu, care a trimis si o sageata ironica spre contracandidatul sau, cerand PSD sa foloseasca mijloace care sa aduca acea liniste promisa de Mircea Geoana in campanie.

"Fac apel la partidele politice sa trecem de la faza competitiei la faza gasirii solutiilor pentru Romania", a mai spus presedintele.

Traian Basescu crede ca este obligatoriu ca in interiorul clasei politice sa aiba loc procesul de reconciliere, "daca acest proces este necesar. Eu il consider necesar".

"Cea mai buna atitudine este cea pe care eu o am, adica un calm cu care sa privim la zbaterea politicienilor", a adaugat seful statului.

Multumiri pentru tot poporul

Pe de alta parte, Traian Basescu a multumit miercuri tuturor romanilor pentru spiritul civic aratat prin participarea la referendum si prezidentiale.

Seful statului crede ca "participarea masiva la vot arata increderea romanilor in democratie si in institutiile statului, adica romanii sunt convinsi ca rezultatul referendumului si rezultatul alegerilor va fi aplicat de institutiile statului asa cum el a rezultat din votul romanilor".

"Le multumesc inca o data tuturor romanilor indiferent cu cine au votat", a subliniat Traian Basescu.

Acesta a mai spus ca a arunca urme de indoiala ca votul romanilor din strainatate a fost fraudat este nedrept.

Presedintele a subliniat ca "romanii din strainatate trebuie tratati cu tot respectul", nu trebuie suspectati pentru votul lor, intrucat ei au acoperit deficitul de cont curent in ultimii ani, "pentru ca noi aici acasa am consumat mai mult decat am produs".

Citeste si:
Aberațiile propuse de un deputat AUR în contextul crizei din Ucraina: șanțuri de 4 metri și poduri minate. ”Tu ți-ai trimite copilul în război?”
Aberațiile propuse de un deputat AUR în contextul crizei din Ucraina: șanțuri de 4 metri și poduri minate. ”Tu ți-ai trimite copilul în război?”
Ciprian Ciubuc, deputat în Parlament din partea AUR, a postat pe Facebook o listă de măsuri pe care România ar trebui să le ia în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina. Unele din...
Contradicțiile lui Dîncu: nu dă credit celor de la AUR, deși spune că pot depăși PNL. „Nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte”
Contradicțiile lui Dîncu: nu dă credit celor de la AUR, deși spune că pot depăși PNL. „Nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte”
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, sociologul Vasile Dîncu, afirmă că Alianţa pentru Unirea Românilor poate ajunge să depăşească scorul electoral al PNL. Însă Dîncu este...
Comentarii
OSIRIS
rank 5
ROMANII ADEVARATI AU ALES!!! BASESCU PRESEDINTE!!! ;-) Restul, STATI la COADA, ha, ha, ha... ;-)