Basescu: PSD nu face nimic ilegal (Video)

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 15:16
8280 citiri
Basescu: PSD nu face nimic ilegal (Video)

Traian Basescu a iesit miercuri la Palatul Cotroceni pentru a preciza ca demersul actual de contestare a turului doi al prezidentialelor este unul democratic si legal.

Intr-o declaratie facuta in calitate de presedinte in functie, Basescu a subliniat ca demersul de contestare este legal, prevazut in Constitutie si lege, dar trebuie dus cu mijloace democratice, trebuie "evitata minciuna si dezinformarea".

"PSD nu face nimic ilegal", a adaugat presedintele, care a amintit ca "nu au existat alegeri fara contestatii depuse la Curtea Constitutionala".

Singurul amendament facut de seful statului este ca "lucrurile trebuie facute in limita decentei si cu foarte mult calm".

De fapt, indemnul la calm a fost repetat de mai multe ori de presedintele Basescu, care a trimis si o sageata ironica spre contracandidatul sau, cerand PSD sa foloseasca mijloace care sa aduca acea liniste promisa de Mircea Geoana in campanie.

"Fac apel la partidele politice sa trecem de la faza competitiei la faza gasirii solutiilor pentru Romania", a mai spus presedintele.

Traian Basescu crede ca este obligatoriu ca in interiorul clasei politice sa aiba loc procesul de reconciliere, "daca acest proces este necesar. Eu il consider necesar".

"Cea mai buna atitudine este cea pe care eu o am, adica un calm cu care sa privim la zbaterea politicienilor", a adaugat seful statului.

Multumiri pentru tot poporul

Pe de alta parte, Traian Basescu a multumit miercuri tuturor romanilor pentru spiritul civic aratat prin participarea la referendum si prezidentiale.

Seful statului crede ca "participarea masiva la vot arata increderea romanilor in democratie si in institutiile statului, adica romanii sunt convinsi ca rezultatul referendumului si rezultatul alegerilor va fi aplicat de institutiile statului asa cum el a rezultat din votul romanilor".

"Le multumesc inca o data tuturor romanilor indiferent cu cine au votat", a subliniat Traian Basescu.

Acesta a mai spus ca a arunca urme de indoiala ca votul romanilor din strainatate a fost fraudat este nedrept.

Presedintele a subliniat ca "romanii din strainatate trebuie tratati cu tot respectul", nu trebuie suspectati pentru votul lor, intrucat ei au acoperit deficitul de cont curent in ultimii ani, "pentru ca noi aici acasa am consumat mai mult decat am produs".

Citeste si:
Cum arată PNL după prima lună sub conducerea lui Florin Cîțu. Guvern picat, partid fărâmițat și coaliție de guvernare compromisă
Cum arată PNL după prima lună sub conducerea lui Florin Cîțu. Guvern picat, partid fărâmițat și coaliție de guvernare compromisă
La o lună distanță după ce „echipa câștigătoare” din PNL prelua conducerea partidului, liberalii se confruntă cu o serie nesfârșită de bilanțuri negative. Guvernul a picat prin...
Comisiile din Senat au dat undă verde certificatului de vaccinare pentru angajații din Sănătate. Proiectul merge la vot în plen
Comisiile din Senat au dat undă verde certificatului de vaccinare pentru angajații din Sănătate. Proiectul merge la vot în plen
Comisiile reunite juridică şi de sănătate au acordat, marţi, cu majoritate de voturi, raport de admitere cu amendamente la propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
OSIRIS
rank 5
ROMANII ADEVARATI AU ALES!!! BASESCU PRESEDINTE!!! ;-) Restul, STATI la COADA, ha, ha, ha... ;-)