Basescu recunoaste: Inregistrarile prezentate de Ghita sunt reale

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 11:27
83506 citiri
Basescu recunoaste: Inregistrarile prezentate de Ghita sunt reale
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a recunoscut ca inregistrarile lui Sebastian Ghita, aparute marti in presa, in care fostul sef al statului vorbeste, printre altele, despre Camelia Bogdan si despre cazul condamnarii lui Dan Voiculescu, sunt reale.

"Am luat nota de inregistrarile aparute in mass media in serialul 'Ghita face dreptate'. Inregistrarile au fost facute in cadrul unor discutii private in ultimele luni ale anului 2016. Recunosc inregistrarile ca fiind reale", a scris pe Facebook Traian Basescu.

In schimb, fostul presedinte subliniaza ca "autorul a procedat la editarea inregistrarilor, ceea ce este de natura a crea unele confunzii".

Traian Basescu a tinut sa faca precizari cu pivire la judecatoarea Camelia Bogdan, mentionand ca nu s-a intalnit niciodata cu aceasta.

"Nu m-am intalnit niciodata cu judecatoarea Camelia Bogdan si, implicit, nici nu am discutat cu domnia sa dosarul Voiculescu", a spus fostul presedinte.

Iata ce a spus Camelia Bogdan despre inregistrarile cu Basescu

In incheierea mesajului sau, Traian Basescu isi explica afirmatiile din inregistrari.

"Afirmatiile mele sunt legate de informatii primite de la structurile specializate si nu de la procurori sau judecatori, cu care nu am discutat niciodata dosarul ICA (Voiculescu).

Inca inainte de terminarea mandatului si, in mod deosebit, dupa terminarea acestuia, am vorbit frecvent in spatiul public, dar si in intalniri private, exemplificand ceea ce eu consideram a fi abuzuri cu elemente din dosare pe care le cunosteam.

In acelasi timp, am vorbit, ori de cate ori am avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de catre Parlament a activitatii serviciilor de informatii, si, in mod deosebit, a SRI", a mai spus Traian Basescu.

In inregistrarea lui Ghita, se aude o voce care seamana cu a lui Traian Basescu spunand ca are inregistrare "cu toti - Coldea, Kovesi, judecatoarea Bogdan".

De asemenea, in ce priveste dosarul lui Dan Voiculescu, in care Camelia Bogdan a dat sentinta, Traian Basescu poate fi auzit in inregistrare: "Sa-i vezi cand vorbeau a doua zi dupa condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile inainte, s-a implinit, si cum imi spunea maine il luam pe Mustata si intra Bogdan.

Sa-i vezi dupa o zi cand spuneau am vorbit cu Bogdan si a spus ca daca aveam Codul Penal ii dadea 20 de ani, a putut sa-i dea doar 10. Pe urma trage concluziile Coldea, stii. Sa-l vezi ce spectaculos e Coldea cand trage concluzii".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, nu crede în varianta Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunțat clar că nu va susține candidatura acesstuia la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului...
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să...
#Traian Basescu recunoaste inregistrari, #Basescu inregistrari Ghita, #Basescu inregistrari Voiculescu Camelia Bogdan , #stiri Traian Basescu