Basescu: Referendumul a fost validat (Video)

Duminica, 22 Noiembrie 2009, ora 21:30
6281 citiri
Basescu: Referendumul a fost validat (Video)

"Dincolo de rezultatele prezentate de televiziuni ca fiind rezultate estimative pentru alegeri cred ca avem cel mai mare motiv de bucurie, satisfactie din faptul ca referendumul pentru Parlamentul unicameral si pentru reducerea numarului de parlamentari de la 471 la 300 a fost validat", a declarat Traian Basescu dupa anuntarea primelor rezultate ale alegerilor prezidentiale.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca pana la ora 21.00 peste 50% din electoratul romanesc a votat "da" pentru referendum.

"Sau mai corect, pentru ca pana la urma emotia imi joaca feste, peste 50% din electoratul romanesc s-a prezentat pentru referendum si probabil 80% au votat da pentru amebele solutii propuse.

Nu ar fi normal sa acreditez castigatori pana cand Biroul Electoral Central nu va da numaratoare definitiva a voturilor. Dar urmarind exit poll-urile prezentate de televiziuni putem trage si a doua concluzie: am obtinut o victorie de etapa in cursa prezidentiala", a declarat actualul presedinte la ora 21.04 in uralele sustinatorilor prezenti la sediul PD-L, din Modrogan.

Traian Basescu a tinut sa sublinieze faptul ca electoratul romanesc a votat cu o inclinatie profund spre dreapta, iar faptul ca obtinut rezultate similare cu cele din 2004, dar fara sa fie intr-o alianta, dovedeste ca romanii au fost solidari cu solutiile lor.

"Mi-as permite cateva comentarii: sa speram confirmata victoria de etapa in cursa prezidentiala, insa cifrele exacte le vom avea in 48 de ore. Azi (duminica - n.red.) inregistram in primul tur un scor apropiat cu acela obtinut in 2004 intr-o alianta. Acest fapt ce arata un progres fata de electoratul nostru de solidaritatea lui fata de solutiile noastre. Votul electoratului romanesc a fost unul profund de dreapta. Eu am obtinut impreuna cu PNL peste 50% fata de aproape 34% cat am obtinut impreuna in 2004", a declarat seful statului.

Traian Basescu a mai spus ca, in opinia lui, faptul ca romanii au votat mai mult pentru dreapta este este un motiv extrem de serios ca oamenii politici sa tina cont in alcatuirea viitorului Guvern de optiunea electoratului.

"In ceea ce priveste referendumul rezultatul este impresionant. Este pentru prima data cand un referendum care se desfasoara in interval de timp 07.00 - 20.00 este validat prin prezenta romanilor la vot. Acest lucru arata ca oamenii politici nu mai au dreptul sa nesocoteasca vointa poporului atunci cand stiu care ii este vointa.

Acest referendum putea fi evitat daca majoritatea din Parlament raspundea solicitarilor repetate pe care le-am facut sa trecem la revizuirea Constitutiei. Romanii vor un stat modern, flexibil si institutii care sa raspunda rapid nevoilor lor.

Ceea ce cer eu Parlamentului imediat e sa convoace de urgenta comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei care sa exprime vointa suverana a poporului roman", a mai declarat Basescu.

Este cea de-a doua noapte, cea mai fericita din mandatul meu

Traian Basescu, in prezenta revolutionarilor care l-au sustinut, a declarat duminica in jurul orei 22.00 ca ce s-a intamplat duminica a fost extraordinar.

"Rezultatul este in acord cu estimarile, asteptam finalizarea numaratorii care va mai aduce modificari de unu doua procente de estimarile de dinainte de vot. Ce s-a intamplat azi extraordinar este insa rezultatul pentru referendum. 76% dintre romani au votat pentru unicameral", a declarat presedintele.

Traian Basescu sustine ca acest rezultat le spune parlamentarilor ca poporul vrea altceva.

"Romanii le-au spus: dragi parlamentari presedintele are dreptate. Asta vrem noi si el v-a spus ce vrem noi. Marele succes al zilei de azi e ca s-a schimbat putin treaba. Cred ca este cel mai puternic semnal dat de romani clasei politice. Le-a spus ca s-a desprins de vointa lor si trebuie sa revina imediat la vointa lor ca de aia i-au ales. Asta este a doua noapte, cea mai fericita din mandatul meu", a declarat Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rezultate alegeri 2009, #rezultate alegeri prezidentiale, #Traian Basescu referendum adoptat , #stiri Traian Basescu