Ziare.com

Basescu: "Regina" din vami e un lider sindical

Luni, 14 Februarie 2011, ora 10:16

   

Basescu: "Regina" din vami e un lider sindical
Presedintele Traian Basescu a acuzat faptul ca asa-numita "regina" din jocul de sah al coruptiei din vami e unul dintre liderii sindicali, nu un om politic, desi exista si o influenta puternica a politicului in acest caz.

"Daca ramanem in termeni sahisti, ma tem ca regina se afla printre liderii sindicali, dar probarea acestui lucru depinde foarte mult de cei care sunt arestati, daca vor recunoaste", a spus Traian Basescu in cadrul unui interviu pentru Romania Libera.

Seful statului a spus si ca numirile in vami se fac cu influenta politica si a spus ca si PSD este implicat in aceasta increngatura.

"Cel putin deocamdata, dar eu nu exclud politicul, pentru ca numirile se fac cu influenta politica, iar aceasta influenta politica se manifesta destul de distribuit: daca in cazul Halmeu se face trimiteri catre un anume partid, vedem in schimb ca e de negasit seful de tura la vama Moravita, fost candidat PSD la primaria Nadlac si ca un fiu de senator PSD a fost arestat", a mai spus acesta.

"Cand spun acest lucru ma refer la numirile in functii, fiindca la fel cum se stia despre vamesi si politisti de frontiera ca isi incasau foloase proprii din trecerea frontierei, la fel se spune despre sefii de vama sau cei numiti in functii ca ar trebui sa aiba niste contributii. Sper ca ancheta sa ne duca la astfel de numiri. Eu fac insa o deosebire clara intre a da bani sa fii numit si a primi din ce incaseaza vamesii in fiecare zi. In cele sase luni de supraveghere nu s-a descoperit un transfer de bani spre oameni politici, dar ancheta ne poate rezerva surprize", subliniaza Basescu.

Totodata, seful statului si-a aratat speranta ca ancheta va ajunge si la oamenii politici care conduc aceste operatiuni, insa a respins ideea ca ar fi vorba de PD-L. In schimb, Traian Basescu a spus ca "numirile in functii sunt transpartinice".

El i-a atacat dur si pe liderii USL, Ponta si Antonescu, despre care spune ca protejeaza coruptia.

"Pentru Ponta si Antonescu arestarea oricarui hot e un dosar politic", a spus Basescu, referindu-se la comentariile acestora despre arestarile din vami sau cazul Nicolescu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7122 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
44 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dar la Constanta?

Vama Constanta ce "Regina" are? dar tov basescu nu stie, nu stie "d'astea".......

 

asa-numita "regina" din jocul de sah al coruptiei din vami e unul dintre liderii sindicali

interesant.

 

nu-i nimic interesant,

In Ro liderii de sindicat au fost si sunt scursurile societatii pe care mass media le ridica la nivel de "telectuali"!

O sa ramanem cu gura cascata.

Este de notorietate faptul ca f multi lideri de sindicat sunt aserviti intereselor unor partide.De altfel in decursul timpului a devenit o practica de a se oferii locuri in parlament sau guvern liderilor ce au tradat ineresele maselor in folosul partidului de guvernare,pentru un os cu maduva.De aici si posibilitatea ca prin intermediul unui lider banii sa fi ajuns direct la capul partidului.
Oricum este o himera ca cineva sa creada ca anchetele vor scoate si altceva la lumina decat ceea ce stim la acesta ora.

Cronos, este interesant, pana acum auzeam doar de politicieni, de ce nu si lideri sindicalisti? s

Incredibil ca nu intreaba fiscul, ce venituri ai, de unde ditamai viloiul?

Bla..Bla..Bla..Hai sa inghitim minciunile si diversiunile MINCINOSULUI sef,care o intoarce cala Caracal! Vroia sa ajunga la Regina...acuma o si stie o si dezvaluie...!CE SCOALA ARE acest matracuc!

"Surse bine documentate, din cadrul Serviciilor Secrete, ne-au explicat că, desi Vasile Blaga este tinta lui Traian Băsescu in scandalul arestărilor de vamesi, hahaitul nu are curajul să meargă pină la capăt. Asa cum s-a observat, in acest scandal, toate mediile de presă il identifică pe Buldog ca fiind "Regina" de pe tabla de sah a coruptiei generalizate din vămile Romaniei. Vasile Blaga tace intentionat in acest episod al conflictului, convins fiind că nimeni nu va indrăzni să il atingă, in afara diverselor apropouri bătute de unii pe posturile de televiziune. Siguranta umflatului este dată de faptul că, pină in momentul indepărtării sale din functia de ministru de Interne, el chiar a fost "Regele" unui sistem de recoltare a cotei de 50% a spăgilor din punctele vamale de frontieră ale Romaniei. Precizăm că nu ne referim la Marea Coruptie din vămi, in valoare de miliarde de euro – ci doar de banii de buzunar ai Mafiei. Concret, in această calitate, conform surselor noastre, Vasile Blaga s-a ocupat de exportul in străinătate al banilor cash, veniti către virful PDL-ului din spaga recoltată. Vamesii erau cei care adunau banii de la traficanti si vărsau, săptăminal, către căpeteniile PDL-iste ale regiunii partea ce li se cuvenea celor care ii tineau in functie. De aici, banii ajungeau la Bucuresti, o dată pe lună, cash, in genti sau sacose, aduse de curieri de incredere ai sefilor PDL, iar de aici isi luau zborul, la propriu, către Lichtenstein, imbarcati, cu complicitatea vamesilor si a politistilor de frontieră de la Aeroportul Băneasa, la bordul unui charter inchiriat de la o firmă cipriotă. O dată banii ajunsi in Lichtenstein, sistemul era destul de simplu: prin intermediul unei firme locale, care are ca obiect de activitate administrarea firmelor off-shore, banii erau preluati, numărati si depusi in conturile stabilite de cel care comanda lucrarea. Sursele noastre spun că firma care se ocupa de numărarea banilor si vărsarea lor in conturile indicate lucra pe bază de opis lunar, pe care il primea de la Vasile Blaga, iar in capul listei figura contul lui Traian Băsescu. Aceleasi surse spun că operatiunea si-a schimbat administratorul in momentul in care Vasile Blaga a fost debarcat din fruntea Ministerului de Interne. Operatiunea a fost preluată de actualul director al ANAF, Sorin Blejnar, care actionează la ordinul si la indicatiile amantei prezidentiale Elena Udrea. In acest context, in afara de a-l băga in gura presei pe Vasile Blaga, Traian Băsescu nu are curajul să facă nici o altă miscare din cauză că, pentru a-si scăpa pielea, Buldogul poate face, in orice moment, publice conturile acestuia, alimentate cu "bani negri“ si care sint interesante si pentru organismele internationale, de tipul FBI sau Interpol.

Poporul roman nu mai crede o iota din balivernele prezidentiabililui Munchausen!

Am mai aflat că acest mecanism de impărtire a spăgilor provenite din traficul vamal era dirijat in judete de baronii locali ai PDL. Astfel, punctele vamale din Nord-Estul Romaniei erau păstorite de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, vămile din Nord-Vestul tării erau stăpinite de finul lui Traian Băsescu, primarul penal al Aradului, Gheorghe Falcă, cele din Sud-Vest erau controlate de Sorin Frunzăverde, vămile din Sud erau patronate de Mihai Stănisoară, iar cel mai mare punct vamal al Romaniei, Vama Port Constanta, era coordonată chiar de Mircea Băsescu. Mafia pedelistă recolta numai din această afacere de taxare a traficantilor mici si medii circa 5 milioane de euro săptăminal, adică aproximativ 20 de milioane lunar, bani care luau calea "căciulii“ din Lichstenstein. Precizăm faptul că suma totală care se colecta din vămile de frontieră pe acest sistem era de aproximativ 40 de milioane de euro lunar, dar banii care intrau in buzunarele Mafiei PDL reprezintă doar 50% din sumele colectate, cealaltă jumătate fiind impărtită de angajatii sistemului vamal – si aici, după o schemă bine pusă la punct. In organizarea spăgilor si a circulatiei acestora, sursele noastre spun că pot fi identificate, cu usurintă, celebrele piese de sah, iar denumirile vehiculate erau folosite pentru cei implicati direct in sistem. Pionii erau agentii vamali care se ocupau de negocierea cu traficantii a sumelor incasate si preluarea acestora. Caii erau sefii de tură care supravegheau pionii, numărau banii si ii transferau superiorilor, respectiv Nebunii. Acestia erau, de obicei, adjunctii vămilor. In această fază, banii erau impărtiti pe căprării, jumătate erau dati deoparte si se distribuiau intre angajatii vamali, iar jumătate mergeau la Ture, pe care sursele noastre le-au identificat cu seful vămii si primul adjunct al acestuia. Ei transmiteau către baronul local PDL, identificat cu Regina, partea care i se cuvenea. In functie de incasările din 24 de ore, operatiunea de decontare se făcea zilnic, sau o dată la citeva zile. Impărtirea banilor intre angajatii vamali depindea de la vamă la vamă, in functie de deciziile sefilor, iar procentele erau stabilite in ordine ierarhică. Pe lista de plăti, din partea vamesilor, erau inclusi (ocazional sau constant) si sefii directi de la Regionala Vamală, care, practic, asigurau linistea operatiunii, sau anuntau din timp controalele la punctele vamale respective.

Iresponsabilitatea lui Basescu.

De teama sa nu se intinda pecinginea spagii in vami pe la protejatii sai, Basescu arunca o petarda in curtea altora. Deocamdata, liderul sindical cu pricina nici citat ca martor nu este, iar daca stie ceva sa-l dea pe mina DNA. De ce n-a facut-o pina acum si acuza doar? Simplu. Protectia adevaratilor corupti din pdl.

hehehe..iesi afara....j. ordinara! Ca minti fara rusine un popor intreg!

Revenind la prima jumătate a spăgilor centralizate in vămile de frontieră, din suma de 20 de milioane de euro exportată lunar, firma din Lichtenstein care se ocupa in exterior de operatiunea de alimentare a conturilor oprea 5% ca plată pentru servicii, iar apoi banii erau impărtiti. Si acum, partea cea mai interesantă: contul lui Traian Băsescu primea regulat 20% din sumă, cele ale lui Emil Boc si Vasile Blaga cite 15%, 10% intra in contul ministrului de Finante, 5% in contul sefului ANAF, Sorin Blejnar, cite 5% mergea către conturile baronilor PDL implicati in operatiune (respectiv Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă, Sorin Frunzăverde si Mihai Stănisoară), iar 10% in contul lui Mircea Băsescu, pe principiul că Portul Constanta avea cel mai important aport la operatiune. Pentru a avea o imagine de ansamblu cit mai completă, trebuie mentionat că in aceste colecte de "bani negri“ nu intrau operatiunile de mare evaziune fiscală, care, in general, sint efectuate de anumiti oameni de afaceri agreati de Putere, unde spaga are tarife mult mai mari, negociate special, iar operatiunile sint realizate la vămile de interior ale Romaniei, unde are loc intocmirea actelor. In acest caz, este vorba uneori de sute de milioane de euro lunar, bani proveniti din marele trafic cu alcool, tutun, cafea, combustibili, sau armament. Aceste actiuni de mare anvergură sint mult mai bine secretizate, iar beneficiile pentru liderii actualei Puteri, in frunte cu Traian Băsescu, sint infinit mai mari. Din cind in cind, cite o astfel de afacere mai apare in presă, in momentul in care făptasii ei uită să plătească spăgile cuvenite, sau incearcă să se tocmească cu stăpinii din umbră, care le permit să se imbogătească prin eludarea sistemului fiscal romanesc. Un astfel de exemplu, care a trecut aproape neobservat, este acela al fostului secretar de Stat din Ministerul Finantelor Publice, Gratiela Iordache, care a fost dată pe mina DNA de gasca pedelistă pentru că la un prejudiciu de 44 de milioane de euro, făcut prin eludarea taxelor si accizelor din afaceri cu tutun, in perioada noiembrie 2007- aprilie 2009, a uitat să dea partea de 25% către liderii Mafiei PDL, incepind cu Traian Băsescu. Mai mult, Gratiela Iordache, bazindu-se pe faptul că Traian Băsescu nu va cistiga incă un mandat, iar stăpinii se vor schimba după decembrie 2009, a refuzat să contribuie la campania electorală a acestuia, ceea ce i-a adus in 2010 eliberarea din functia de secretar de Stat, precum si un dosar la DNA, cu acuzatia de complicitate la evaziune fiscală." Iesi afara din tara♫♪, j… ordinara♫♪! hehehe!

@patriot

Evident ca e legat de Blaga. Degeaba, amice, pedelacii sunt legati la ochi de mult cu batista portocalie. Nimic, absolut nimic nu-i mai poate trezi. Bine ca au ramas putini

E vizat Vasile Marica !

Vasile Lincu lider sindical si rival al lui Marica vrea sa loveasca in PNL si PSD.Chiar daca Marica nu este atat de cinstit precum pretinde totusi diversiunea lui Base si PDL este facuta pt. a lovi in adversarii politici la ciolan, vor sa loveasca in fostii angajati in vama membrii PNL si PSD sau cei cu legatura cu aceste partide.
In vama vor fi pusi doar oameni devotati lui Base si PDL.
Oricum banii din taxele vamale sau din spagi via bugetul
Statului au punctul terminus in portofelul PDL.

Deosebire intre sindicat si politicieni.

In rindul politicienilor eu cred ca sint mai multe scursuri decit in sindicate
Toata treaba asta vine numai de la Basescu.
Sint curios cu ce nautate va veni dupa ora 14.

Bine ca ne-a luminat, ca ramaneam doamne-fereste prosti.

Basescu: "Regina" din vami e un lider sindical". Asta este, domnule, bine ca ne-a luminat domnul T.B., ca altfel ramaneam prosti.
Adica vrea dl.T.B. sa ne faca sa credem ca milioanele de euro care se strang prin contrabanda cu tigari, petrol, alimente si ce-o mai fi, ajung la un lider sindical ?!
Chiar atat de naivi ne crede stimabilul ? O ajunge ceva, firfirici si pe la liderii de sindicat, dar grosul, grosul, unde ajunge stimate presedinte de tara ? Hai, ca trebuie sa stii in mod sigur, ca doar ai serviciile care dau raportul.
Eu personal ma simt chiar insultata in putina inteligen ta pe care o am, sa fiu mintita asa,de la obraz..Domnul presedinte are o parere f.proasta despre noi, ne crede usor idio.ti.

Vamesul, vama ... de Andrei Turcanu

Catu-i devreme, cat n-a-nserat
tine-te, fratele meu luminat
strange cu dintii ranile toate
iesi din cetate, calca pre moarte!

Vezi, din pustie, iar legiunea
vine cu numele-i si cu genunea
vine s-amestece semnele, cheagul
vine sa strambe in verb zodiacul.

Scoala din secolii lancezi norodul
pune-i in fata stirpea, izvodul!
Bata chimvale!... Surle rasune!...
Dreapta solie porneasca-se-n lume!

Sus peste arbori se zbuciuma-un nour–
aura sfanta in mijloc c-un bour.
Iar ne incearca destinul cu lama...
Gata esti, frate?
Vamesul... vama...

Nu stiti nimic despre liderii sindicali, doamna !

Asa ca n-aveti deloc motive sa va simtiti insultata ! Daca ati fi stat de vorba macar 5 minute cu Bogdan Hossu, cu Vasile Marica, cu Marius Petcu, cu Ion Radoi ati intelege mai multe ! La fel s-ar intampla si daca ati fi citit la viata dv macar un contract colectiv de munca sau un protocol de colaborare intre un partid politic si o confederatie sindicala !... V-as putea pune la dispozitie un astfel de protocol, ba chiar doua, elaborate de strategii PSD.

@ Bobby_Fischer

ar fi interesant daca ati putea posta macar cateva spicuiri revelatoare. Multumiri anticipate

Boby23

Haide sa-ti spun cum stau treburile in judetul meu. Timp de 18 ani a fost sub stapanire PSD-ista. Au luat TOT ce se putea lua. Au pus mana pe terenuri, pe lacuri, pe paduri, au distrus unul dintre cele mai mari complexe de sere din tara doar pentru a le da la fier vechi, au pus piedici oricarei privatizari serioase, preferand sa lase uzine cu renume de izbeliste doar pentru ca potentialii cumparatori nu au acceptat sa dea spaga, investitori straini si-au abandonat investitiile datorita presiunilor la care erau supusi, judetul era in coma si aproape sufocat de coruptie si hotie. De doi ani judetul este administrat de PDL si a revenit la viata. Sunt acuzati ca atribuie preferential contracte. Nu ma intereseaza cum se acorda, daca se face treaba serioasa, si se face, mi-e indiferent cum se atribuie contractul. Interesul meu este sa am un oras modernizat la un pret rezonabil. Suntem probabil judetul cu cea mai mare absortie de fonduri europene. Daca lucrurile vor continua, toata lumea va fi multumita, mai putin PSD. Intelegi de ce optiunea mea se indreapta catre o anume formatiune? Pentru ca diferenta este extrem de vizibile. Acesti oameni au facut in doi ani de criza extrem de mult dupa jaful PSD-ist de 18 ani.

Si pentru Val : din acordul PSD-CNSRL :

Acordul de colaborare semnat de presedintele social-democrat, Mircea Geoana, si presedintele CNSLR-Fratia, Marius Petcu, prevede, in capitolul privind colaborarea ideologica, faptul ca PSD va prelua mesajele sociale ale CNSLR-Fratia, astfel incat sa se asigure un mesaj comun in conformitate cu doctrina social-democrata.

Acordul prevede, totodata, modificarea corespunzatoare a Statutului PSD in sensul de a permite desemnarea de reprezentanti ai CNSLR-Fratia in structurile de conducere ale social-democratilor, astfel: un vicepresedinte in Biroul Permanent National (BPN), un vicepresedinte in Biroul Permanent Judetean (BPJ) si un vicepresedinte in organele municipale si orasenesti ale PSD. A mai existat un acord incheiat intre PSD si CSN Meridian, prin persoana presedintelui Ion Popescu.

minte de gaina

minte de gaina ai postac portocaliu.

pur si simplu, vamesul; sef de la controceni , ne-a vamuit pe toti romanii.deocamdata nimeni nu mai da 2 bani pe vorbele lui....asta a uitat ca e presedintele romaniei....

ce a declarat el? e simplu.
e un mesaj catre pedalci -gasim alti vinovati, dar ciocu mic si ascultati...comanda la mine.cine misca in formatie , in formatie moare....

dar tu nu ai minte sa pricepi nika.

... daca ala are minte de gaina tu ce fel de minte ai?

... s-a mai facut ceva de genul asta de la lovitura de stat pana acum? Ai mai auzit tu sa fie bagati sute de insi corupti in puscarie?

Pe mine nici nu ma intereseaza ca e pentru imagine, ca s-a facut prea tarziu, ca s-a facut prost, ca e un meci intre Basescu si Blaga... astea sunt diversiuni care sa abata atentia alora ca tine, care nu au minte de gaina, de la faptul in sine. Faptul ca se face ceva este oricum mai bine decat nimic. Si Basescu este primul presedinte care a avut curajul sa faca chestia asta... fie ca vrei fie ca nu vreai sa vezi rezultatul concret si real al actiunii, lucrurile stau exact asa cum iti spun! Ca cetatean ma intereseaza sa fie scoasa la suprafata economia neagra iar asta pare un pas inainte. Pe care nu l-a facut nici Iliescu, nici Constantinescu! L-a facut Basescu... cum, de ce, in ce fel?... Nu Ma Intereseaza!

Toata lumea stia de coruptia din vami , nu se stia cat de mare e fenomenul . Cu siguranta sunt implicati unii lideri sindicali , Marica are o avere ...

.

In toate sisteme se schimba doar CAPII INTERLOPI

Dar REGELE este la COTROCENI care colecteaza "TAXA de PROTECTIE" din toat SISTEMUL CORUPT din ROMANIA din toate domeniile....
Ce facem cu REGELE sa intelegem ca este anchetat :
"Băsescu, la un pas de inculpare pentru trafic de arme si crima organizata ..." mai multe detalii :

http://wikileaks-ro.blogspot.com/2011/02/basescu-la-un-pas-de-inculpare-pentru_10.html

Scenarita, a doua psiho-maladie rromarlaneasca, dupa bashitlerita-pedeliberabiata ce taie, taie, taie totu'...

14 februarie, 10:56. Marian
Pe data de 9 februarie seara, la 10TV in emisiunea Nasul, liderul de sindicat al Prolex, Vasile Lincu, a dezvaluit cine este regina si regele hotilor de pe tabla de sah pe care a machetat-o. Povestea este urmatoarea: Nini Sapunaru, actualmente deputat PNL si cel mai corupt sef de vami pe care l-a avut vreodata Romania, l-a numit pe acest Radu Marginean ca secretar la ANV in 2005. Toata aceasta structura mafiota, toata aceasta retea a fost pusa la punct de Nini Sapunaru care sifona prin oamenii lui sute de milioane de euro pentru PNL. In 2009, Radu Margineanu a fost numit sef al ANV de catre Dan Nica, ministrul al Adiministratiei si Internelor din partea PSD. Pana la numirea lui ca sef al vamilor Radu Marginean a fost co-actionar la o firma cu sotia lui Nini Sapunaru. Vasile Lincu a dezvaluit ca banii ajunsi la acest Radu Marginean cat si pe alte filiere au fost folositi in campania la prezidentiale a liderului liberal Crin Antonescu. Pe scurt Vasile Lincu a spus ca regina de pe tabla de sah este PNL si regele hotilor este Crin Antonescu.
Aceasta a fost declaratia liderul sindicatului lucratorilor vamali, liderul Prolex, Vasile Lincu, la 10TV in seara zilei de 09.02.2011.
Urmeaza vama Constanta, un fief PSD unde PSD fura ca in codru.

Atat poti comenta?

.....?

De ce ar fi acest individ mai corect in interviuri acordate presei scrise, decat...

...in cele acordate diverselor posturi de radio si TV?!
Ca, in acele cazuri, s-a vazut clar ca majoritatea afirmatiilor sale sunt neadevarate! Ca nici o promisiune de-a sa nu e respectata! Ca in capul sau este o adevarata aiureala, incat nu iti poti da seama daca este ignorant sau inconstient!
Si atunci, ce conteaza ce aberatii a mai debitat?!

 
 

Tot in termeni sahisti

Regina s-a transformat in rege ?
La sah nu este posibil.
Nici macar rocada mare sau mica nu o permite.
Atunci unde este regele ?
Diversiunea cu alte partide in afara PDL,este o incercare de a nu trage la raspundere pe adevaratii vinovati.

 

"Pentru Ponta si Antonescu arestarea oricarui hot e un dosar politic",

Numai daca este din USL.Am vazut ca pentru ceilalti politicieni si daca se pronunta Instanta declarandu-i nevinovati ei sustin ca sunt protejati politic si ca sunt vinovati.Ne-am obisnuit cu Zanganel si Clopotel.

 

in stilul ce-l caracterizeaza

prezidentul se comporta iresponsabil, mai rau decat un postac pe forum. Cand anchetele sunt in desfasurare si toata lumea ar trbui sa astepte rezultatele acestora, mnealui isi da cu parerea: ca liderii sindicali ar fi implicati, ca psdul are cei mai multi corupti, ca antonescu si ponta apara coruptii, ca pdlul e curat ca lacrima. in opinia mea aceasta se numeste influentarea actului de justitie si canalizarea cercetarilor intro anumita directie. Parca mnealui prezidentul trebuia sa fie impartial, sau nu la noi in tara.

 

hai las-o ca nu-i asa!

Basescu spune si el ca ancheta trebuie sa defineasca responsabilitatile; in faza actuala s-a referit numai la niste concluzii provizorii, pe baza declaratiilor de pana acum ale inculpatilor..

Nenea Basea are in subordine o multime de regine foarte strangatoare

Nu prea i-a iesit pasienta lui Basea. Arestarile televizate, care nu au afectat decat pionii de la vama, plus foarte greu sacrificatul Radu Marginean, au avut 3 obiective:
1.Sa vada UE ce lupta Basea cu coruptia marunta
2.Sa urle romanii de fericire ca Basea s-a apucat sa faca pe Vlad Tepes. Si sa-i salte procentul.
3.Sa-l puna la respect pe Blaga, detinatorul unor dosare DGIPI foarte nashpa pentru Basea, plus faptul ca Blaga detine numerele de cont ale lui Basea in strainatate.

 

Coruptia prin "selectie"...

Vamile spre Ucraina(mai nou chiar si cele din delta) si Serbia sunt corupte, dar cum stam cu celelalte vami? Vama Constanta? Vamile spre Bulgaria si Ungaria? Si mai ales, vamile spre Republica Moldova?
Prin vama Constanta trec containere intregi - nu "mic trafic de frontiera" sau cate vre-un camion cu tigari. Nu se ocupa nimeni de averile vamesilor de acolo?
Drumul drogurilor tari spre vestul Europei trece prin Bulgaria si Romania si prin Ungaria ajunge in occident. Afacere mult mai "rentabila" decat traficul cu tigari... Nu se ocupa nimeni de acesre vami si de cei implicati?
Dar si mai curios este faptul ca vamile spre Republica Moldova nu sunt obiectul vre-unui control, desi majoritatea tigarilor de contrabanda provin din aceasta Republica. Adica traficantii din Republica Moldova isi trec marfa doar prin Ucraina si nu direct peste Prut? Vamesii de acolo nu au averi si vile greu de explicat?
Coruptia ramane coruptie oricat s-ar stradui unii sa inchida ochii cand sunt in joc interese politice sau internationale. Ma rog, acordam burse si locuri de studiu studentilor din aceasta republica, dar asta nu implica si inchiderea ochilor la traficul de contrabanda. Sau nu pica bine politic sa se descopere coruptia, mai ales ca sprijinim neconditionat Republica Moldova pe plan international? O ajutam spre Europa...

 

cu alte cuvinte

opoziția a făcut vama ciur ca să saboteze marețele planuri ale micului premier si ale tovarasilor lui
si cu alte cuvinte ar mai iesi la iveala ca o ancheta bine coordonata poate sa gaseasca si politicieni dar nu are voie sa gasseasca pdlisti
pai bine iti face sarkomerkel ca iti intoarce posteriorul

 

Intrebari

Dar regele cine este? Nu cumva reprezentatul partidului de guvernamint care colecteza spaga? Deci cine este acest reprezentatnt?

 

Am inteles.! Un sindicalist e Regina. Si poporul e Regele, ca el a fumat tigari fara timbru...Si Opozitia, ca nu a facut nimic sa impiedice procesul de numire in vami! La puscarie cu totii, fir'ar mama lor de contrabandisti...

Noi, politicienii din PDL, suntem cu totii niste ingerasi care facem doar ceea ce trebuie pentru ca poporul sa traiasca bine, asa cum am promis. Aaaaa, parca noi am promis nu?
Si cand colo, ce sa vezi? Al dreacu' de popor nesimtit, nu se mai opreste din fumat!

 

Blaga,a fost une dintre regine...parerea mea..

O parte din c.v.-ul lui Blaga...


Activitate profesionala
Din decembrie 2009 pana in septembrie 2010 a fost ministru de Interne in Guvernul Emil Boc II

2008 - 2009 - ministru al Dezvoltarii Regionale in Guvernul Emil Boc I

2005 – 2007 - ministru al Administratiei si Internelor in Guvernul Tariceanu

2000-2004 - Expert parlamentar

1993-1996 - directorul Directiei regionale vamale Oradea ?!?!?!?

1991-1993 - Prefect de Bihor

1989-1990 - director adjunct la intreprinderea Mecanica "Dr. Petru Groza", jud. Bihor

1985-1988 - sef sectie coordonator

1984-1985 - sef sectie

1983-1984 - sef de atelier

1981-1983 - Inginer stagiar

Dar pentru a aindraznit sa se gandeasca la sefia p.d.l.,i s-a tras....

sursa c.v.

http://www.ziare.com/vasile-blaga/biografiesi este al *** de logic cu reginele astea:

Blaga pe vest
Flutur pe est
BLEJNAR la sud...
exact ca un tort impartit in trei...

 

ai uitat de artificiile de pe tort

... basescu

"Regina" din vami e un lider sindical ?

Nici vorba ! Toate drumurile duc la REGINA UDREA !

 

UN PRESEDINTE CONSTITUTIONAL,ONEST SI NECORUPT NU FACE ACUZATII IN TIMPUL DESFASURARII CERCEATRILOR PENALE IN FAVOAREA SAU DEFAVOAREA CELOR POSIBIL IMPLICATI.

Poate ati uitat dar : "
Presedintele Traian Basescu s-a falit, in direct, la ora de varf, intr-o emisiune a lui Dan Diaconescu, ca facea contrabanda cu tigari, rotunjindu-si astfel veniturile, sub comunism. Cu ce e mai rea contrabanda intr-o epoca in raport cu alta epoca? Acelasi Presedinte, la Bruxelles, a anuntat ca in februarie vor avea loc evenimente spectaculoase legate de securizarea frontierelor.

Si evenimentele s-au produs. Deci a stiut. Tot domnia sa revine, intr-un alt interviu, si spune ca actiunea este pregatita de mai multe luni de zile. Si, in fine, acelasi sef de stat recunoaste, la mijlocul saptamanii, ca era informat din 2005 asupra nivelului contrabandei. Nivel care, de atunci, a crescut de cateva ori. Deci haideti sa privim contrabanda drept in ochi.
Cand este sincer domnul Traian Basescu? Cand este el autentic? Atunci cand face el insusi contrabanda cu tigari si recunoaste acest lucru? Ba, mai mult, chiar se lauda? Sau atunci cand condamna contrabanda cu tigari?"

http://www.inpolitics.ro/priviti-contrabanda-in-ochi-art63970.aspx

Pentru Basescu Traian "operatiunea vamile"nu inseamna o reala lupta impotriva coruptiie de la vami, ci "operatiunea vamile" este pentru Basescu Traian o cale de vendeta politica impotriva celor care-i ameninta locul din palatul Cotroceni.

Conform cercetarilor penale intreprinse de procurori "regina"este Sorin blejnar, pe care Basescu traian nu a ezitat sa-l apere desi Sorin Blejnar este inculpat in mai multe dosare de coruptie:

http://www.agentia.org/anchete/nu-l-l-sa-i-n-pace-pe-sorin-8209.html.

 

... corect matelot basescu ! tara asta nu mai e o tara de mamicute si bebelushi ... e o tara de lideri sindicali ... deputati ... membrii pdl ... acestia sunt :

Gheorghe Ciobanu -
cf. http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=73&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1 :
Functia sau postul ocupat
- 1999-2001 - director Directia Regională Vamală Timis
- 1999-2001 - director de curs in cadrul Facultătii Tibiscus Timisoara, sectia Agenti Vamali
- 1997-1999 - sef Vamă Moravita
- 1993-1997 - sef tură Vamă Moravita
- 1990-1993 - revizor VamalValentin Mocanu -
http://www.mmuncii.ro/pub/imagemanager/images/file/Minister/Conducere/CV_Mocanu_Valentin_ro1106090001.pdf
Gheorghe Popa -

Lucian Nicolae Bode -
Functii, activităti intr-un partid politic
* 2002-2005 - vicepresedinte BPJ PD Sălaj
* 2005-2007 - secretar general BPJ PD Sălaj
* 2007-2008 - secretar general BPJ PD-L Sălaj
* 30.06.2008-prezent - presedinte interimar al BPJ PD-L Sălaj

Functii, activităti intr-o organizatie sindicală, patronală etc.
* 2003-2008 - presedinte al sindicatului Electrica Zalău
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=35&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1


Catalin Croitoru -
* 2000-2006 - membru in Consiliul national al CNSLR Frătia;
* 2006-2008 - membru in Consiliul confederal al Cartelului Alfa;
* 2006-2008 - membru al Consiliului Economic si Social.

Activitate politică

* Din 1998 membru al Partidului Democrat (actualmente Partidul Democrat Liberal);
* Din 2008 - membru al Biroului Permanent National al PDL;
* Coordonator al Comisiei pentru Educatie si cercetare a Partidului Democrat Liberal;
* Din dec.2008 deputat in Colegiul 10, Circumscriptia 42 - Bucuresti.
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=83&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor