Basescu: "Regina" din vami e un lider sindical

Luni, 14 Februarie 2011, ora 10:16
7448 citiri
Basescu: "Regina" din vami e un lider sindical

Presedintele Traian Basescu a acuzat faptul ca asa-numita "regina" din jocul de sah al coruptiei din vami e unul dintre liderii sindicali, nu un om politic, desi exista si o influenta puternica a politicului in acest caz.

"Daca ramanem in termeni sahisti, ma tem ca regina se afla printre liderii sindicali, dar probarea acestui lucru depinde foarte mult de cei care sunt arestati, daca vor recunoaste", a spus Traian Basescu in cadrul unui interviu pentru Romania Libera.

Seful statului a spus si ca numirile in vami se fac cu influenta politica si a spus ca si PSD este implicat in aceasta increngatura.

"Cel putin deocamdata, dar eu nu exclud politicul, pentru ca numirile se fac cu influenta politica, iar aceasta influenta politica se manifesta destul de distribuit: daca in cazul Halmeu se face trimiteri catre un anume partid, vedem in schimb ca e de negasit seful de tura la vama Moravita, fost candidat PSD la primaria Nadlac si ca un fiu de senator PSD a fost arestat", a mai spus acesta.

"Cand spun acest lucru ma refer la numirile in functii, fiindca la fel cum se stia despre vamesi si politisti de frontiera ca isi incasau foloase proprii din trecerea frontierei, la fel se spune despre sefii de vama sau cei numiti in functii ca ar trebui sa aiba niste contributii. Sper ca ancheta sa ne duca la astfel de numiri. Eu fac insa o deosebire clara intre a da bani sa fii numit si a primi din ce incaseaza vamesii in fiecare zi. In cele sase luni de supraveghere nu s-a descoperit un transfer de bani spre oameni politici, dar ancheta ne poate rezerva surprize", subliniaza Basescu.

Totodata, seful statului si-a aratat speranta ca ancheta va ajunge si la oamenii politici care conduc aceste operatiuni, insa a respins ideea ca ar fi vorba de PD-L. In schimb, Traian Basescu a spus ca "numirile in functii sunt transpartinice".

El i-a atacat dur si pe liderii USL, Ponta si Antonescu, despre care spune ca protejeaza coruptia.

"Pentru Ponta si Antonescu arestarea oricarui hot e un dosar politic", a spus Basescu, referindu-se la comentariile acestora despre arestarile din vami sau cazul Nicolescu.

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...