Basescu: Romania nu poate fi obligata sa primeasca imigranti. Noi nu integram rromii si vrem imigranti (Video)

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 22:38
11064 citiri
Basescu: Romania nu poate fi obligata sa primeasca imigranti. Noi nu integram rromii si vrem imigranti (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca tara noastra nu poate fi obligata sa primeasca imigranti, apreciind ca acestia nu vor mai pleca de pe teritoriul Romaniei, ci chiar isi vor aduce familile numeroase.

"Raspunsul meu categoric este nu. Si Romania ar trebui sa refuze sa primeasca migranti pe teritoriul ei. Nu este jocul nostru, nu este problema noastra, nu noi suntem magnetul pentru acesti oameni, pe de o parte", a declarat Traian Basescu intr-o interventie telefonica la postul B1 TV.

Fostul sef al statului a mentionat ca ar fi "fericit" daca ar spune cineva cati "militanti ISIL intra cu valurile de imigranti".

Anunt de la Cotroceni: Iata cand vin imigrantii in tara noastra: "Romania e total nepregatita"

"Noi nu integram rromii si vrem imigranti, Romania nu e pregatita sa primeasca imigranti. Romania nu trebuie sa-si asume parte din drama acestor amarati. Migrantii vor aduce dupa ei familiile lor numeroase, Romania ar trebui sa refuze sa primeasca migranti. Eu n-o sa iau acasa niciun refugiat! Legislatia Uniunii Europene prevede repatrierea lor. UE are bani pentru asa ceva. Trebuie luate masuri care sa descurajeze acest flux migrator", a adaugat Basescu.

Potrivit acestuia, solutia la criza imigrantilor ar trebui sa fie finantarea armatei siriene, astfel incat aceasta sa poata lupta eficient impotriva jihadistilor.

"Daca as avea putere, avand in vedere ca Siria are o armata, eu as finanta armata Siriei sa distruga Statul Islamic si i-as ajuta cu bombardamente, sa distruga Statul Islamic de pe statul sirian. Nu nu o spun doar acum, la televizor, am spus-o si unde trebuia.

Criza imigrantilor: Cati poate caza Romania la Galati

Sa nu credeti ca sunt un om fara suflet, imi dau seama prin ce drama trec oamenii astia, dar aici discutam despre un interes, despre securitate. Sunt momente cand la varful statului trebuie sa iti faci inima de piatra si sa vezi care e interesul tau", a continuat Basescu.

"Nu e mana Rusiei"

Traian Basescu a comentat si ipoteza lansata de generalul Constantin Degeratu intr-un interviu Ziare.com. Deplasarea unor mase mari de refugiati catre Europa pe o ruta bine stabilita, la care asistam in ultima perioada, este o actiune de razboi in spatele careia s-ar putea afla Rusia, alaturi de Statul Islamic, este de parere generalul Constantin Degeratu, fost sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane, ipoteza cu care Traian Basescu nu este de acord.

Gen. Constantin Degeratu: Criza imigrantilor, o operatiune de razboi. Rusia raspunde la sanctiunile UE Interviu

"Acesta e doar inceputul! Cum va raspunde statul roman cand familiile celor pe care noi ii vom accepta, cei 1.700 de imigranti, vor cere reintegrarea in Romania? Familiile lor reprezinta cat un oras intreg!

Nu Rusia finanteaza acest proces dramatic si nici nu il influenteaza, dar ii prinde bine. Incepem sa avem o problema de identitate crestina in interiorul Europei", a conchis Basescu.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Traian Basescu imigranti, #criza refugiati Basescu , #stiri Traian Basescu