Basescu scuza Guvernul Boc: Nu sunt bani

Sambata, 27 Decembrie 2008, ora 23:17
7377 citiri
Basescu scuza Guvernul Boc: Nu sunt bani

Nici nu si-a intrat bine in rol si Guvernul Boc a vazut, ca si intreaga Romanie, ca nimic din ce au promis cele doua formatiuni ale coalitiei in campania electorala nu mai este posibil.

Insa, daca pe fostul premier Tariceanu il contrazicea incontinuu atunci cand acesta afirma ca nu sunt bani pentru pensii si salarii, sustinand ca seful Executivului nu face decat sa prezinte o imagine apocaliptica a Romaniei, acum seful statului vine si declara linistit ca el intelege ca majoritatea masurilor sociale vor fi amante deoarece...nu sunt bani.

Si pe langa faptul ca nu sunt bani, Cabinetul Boc are de rezolvat toate problemele create de fostul Executiv, asa ca presedintele isi declara totala sustinere si le acorda toate circumstantele atenunate.

"Obiectivul meu major este ca tara sa fie gestionata corect in 2009. (...) Multe din angajamentele politice nu vor mai putea fi duse la indeplinire, si de aceea Guvernul va trebui sa suporte, in aceasta perioada, critici extrem de severe. Stiu ca veti face tot ce se poate sa asigurati macar parte din resursele financiare pentru masurile promise. Fiecare dintre dumneavoastra are nevoie de solidaritatea celorlalti. (...) Aveti de indreptat extraordinar de multe lucruri generate de competitia dintre Guvern din a doua jumatate a ultimului mandat", a asigurat Traian Basescu.

Guvernul Boc - cea mai buna solutie politica a momentului

Basescu a asigurat noul Executiv ca se poate baza pe tot sprijinul sau si l-a catalogat drept "cea mai buna solutie politica a momentului", precizand ca, atat timp cat el si-a dat binecuvantarea pentru formarea lui, membri Executivului nu au de ce sa se teama ca el nu va fi de acord cu deciziile lor.

"Noul Guvern este cea mai buna solutie politica a momentului. (...) Este o imbinare de tinerete si experienta care ii da foarte multe sanse, chiar daca a fost foarte criticat inainte de a se naste", a spus presedintele.

In acest context presedintele a tinut sa laude decizia ministrului Transporturilor Radu Berceanu de a-i elibera din functie pe toti cei 24 de directori din subordinea ministerului si plafonarea salariilor acestora, insa a precizat ca mai trebuie sa taie si din lefurile celor care se afla sub sefii de agentii.

"As vrea sa mergeti in continuare pana la sfarsitul anului cu sentimentul ca veti avea un partener in presedintele Romaniei ca parte a Executivului. (...) Va pot spune ca ati luat masura aducerii la un nivel normal al salariilor sefilor de agentii, dar nu stiu ce faceti cu cei de sub sefii de agnetii ca s-ar putea sa aiba salarii mai mari decat sefii de agentii acum", a atras atentia presedintele.

Basescu, de cinci ori solidar cu Guvernul

Seful statului a asigurat noul Guvern nici mai mult nici mai putin de cinci ori de solidaritatea sa.

"Eu inchei si plec asigurandu-va de solidaritatea mea fata de fiecare dintre dumneavoastra si de Guvern ca institutie", a asigurat presedintele.

"Eu va multumesc mult, va doresc spor la treaba si inca o data sa priviti la presedintee Romaniei ca la un partener", a incheiat seful statului, dupa care a iesit din sala de sedinte dar nu inainte de a saluta fiecare membru al noului Executiv.

Buget de criza

Cabinetul Boc s-a intrunit intr-o sedinta de guvern informala pentru a pune la punct noul buget, astfel incat la inceputul saptamanii viitoare sa-l poata trimite in Parlament, iar Traian Basescu a prezidat sedinta timp de 25 de minute.

Desi fostul Executiv a intocmit un buget de austeritate, acesta trebuie refacut cu si mai multa zgarcenie din cauza crizei financiare care a redus veniturile.

Premierul Emil Boc declara, in urma cu doua zile, ca bugetul, asa cum a fost propus de fostul Executiv, trebuie retras din Parlament.

De altfel, la preluarea mandatului, primul-ministru a discutat pe aceasta tema cu fostul sef al Guvernului Calin Popescu-Tariceanu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Traian Basescu, #sedinta informala Guvern, #buget 2009 , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza Zaharia
Zaharia
rank 2
Tovarasu securist Gelu, uite tunutile pnl-iste, dar tu oricum nu pricepi - continua sa injuri ca p/rostu ca asta stii bine