Basescu se incaiera zilnic cu Ciutacu si "Jurnalul National"

Vineri, 11 Aprilie 2008, ora 18:10
3607 citiri
Basescu se incaiera zilnic cu Ciutacu si "Jurnalul National"

Seful statului continua razboiul cu jurnalistii de la "Jurnalul National", ziar al familiei lui Dan Voiculescu, si denunta "derapajele profesionale" care intretin o campanie de presa la adresa Presedintelui Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale remis, vineri, Ziare.com.

"Administratia Prezidentiala constata cu regret continuarea campaniei de presa la adresa Presedintelui Romaniei desfasurata de Jurnalul National, ziar al familiei lui Dan Voiculescu", se arata in document.

In mod special presedintele Basescu acuza "derapajul jurnalistic din data de 9 aprilie 2008, cand s-a sustinut ca Omar Hayssam a fugit din tara in 2006 cu ajutorul unui transport special desfasurat in 2008 ( titluri relevante - Omar s-a tirit printre obuze sau Omar s-a cam tirit fix printre obuze".

"Constatand, insa, conflictul de interese in care se afla autorul articolului (fost consilier al persoanei care a negociat cu Omar Hayssam vanzarea IPRS Baneasa), Administratia Prezidentiala isi exprima speranta ca autorul va renunta la incercarea de a-si justifica derapajele profesionale intretinand aceasta campanie de presa", se arata in comunicat.

Presedintele isi mentine pozitia comunicata anterior ca "autorul dovedeste asumarea cu buna stiinta a actiunii de dezinformare a opiniei publice, indeplinind rolul de instrument de atac la adresa sefului statului".

Presedintele Traian Basescu acuza ca dupa "derapajul jurnalistic din 9 aprilie", ziarul "Jurnalul National" continua campania de presa cu un articol publicat vineri, in care "acelasi autor amesteca atacuri la persoana, consideratii personale si fapte separate fara legatura intre ele".

Seful statului considera ca "toate aceste elemente confirma ca autorul are un standard propriu de jurnalism, caracterizat prin lipsa de profesionalism".

Desi in comunicat nu se specifica, autorul articolelor este redactorul-sef de la "Jurnalul National", Victor Ciutacu, fost consilier al lui Ovidiu Musetescu.

Recent, presedintele a declarat razboi presei si a asigurat ca va replica fiecarei acuzatii venite din partea presei. Totodata, Basescu a criticat "campania inceputa de greii presei, adevarati barbati" impotriva fiicei sale Elena, "un copil timid".

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Traian Basescu, #Victor Ciutacu , #stiri Traian Basescu