Basescu se incaiera zilnic cu Ciutacu si "Jurnalul National"

Vineri, 11 Aprilie 2008, ora 18:10
3460 citiri
Basescu se incaiera zilnic cu Ciutacu si "Jurnalul National"

Seful statului continua razboiul cu jurnalistii de la "Jurnalul National", ziar al familiei lui Dan Voiculescu, si denunta "derapajele profesionale" care intretin o campanie de presa la adresa Presedintelui Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale remis, vineri, Ziare.com.

"Administratia Prezidentiala constata cu regret continuarea campaniei de presa la adresa Presedintelui Romaniei desfasurata de Jurnalul National, ziar al familiei lui Dan Voiculescu", se arata in document.

In mod special presedintele Basescu acuza "derapajul jurnalistic din data de 9 aprilie 2008, cand s-a sustinut ca Omar Hayssam a fugit din tara in 2006 cu ajutorul unui transport special desfasurat in 2008 ( titluri relevante - Omar s-a tirit printre obuze sau Omar s-a cam tirit fix printre obuze".

"Constatand, insa, conflictul de interese in care se afla autorul articolului (fost consilier al persoanei care a negociat cu Omar Hayssam vanzarea IPRS Baneasa), Administratia Prezidentiala isi exprima speranta ca autorul va renunta la incercarea de a-si justifica derapajele profesionale intretinand aceasta campanie de presa", se arata in comunicat.

Presedintele isi mentine pozitia comunicata anterior ca "autorul dovedeste asumarea cu buna stiinta a actiunii de dezinformare a opiniei publice, indeplinind rolul de instrument de atac la adresa sefului statului".

Presedintele Traian Basescu acuza ca dupa "derapajul jurnalistic din 9 aprilie", ziarul "Jurnalul National" continua campania de presa cu un articol publicat vineri, in care "acelasi autor amesteca atacuri la persoana, consideratii personale si fapte separate fara legatura intre ele".

Seful statului considera ca "toate aceste elemente confirma ca autorul are un standard propriu de jurnalism, caracterizat prin lipsa de profesionalism".

Desi in comunicat nu se specifica, autorul articolelor este redactorul-sef de la "Jurnalul National", Victor Ciutacu, fost consilier al lui Ovidiu Musetescu.

Recent, presedintele a declarat razboi presei si a asigurat ca va replica fiecarei acuzatii venite din partea presei. Totodata, Basescu a criticat "campania inceputa de greii presei, adevarati barbati" impotriva fiicei sale Elena, "un copil timid".

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...