Basescu - stop pe piept, sut si gol!

Autor:
Duminica, 15 Februarie 2009, ora 23:37
6338 citiri
Basescu - stop pe piept, sut si gol!
Foto: Gandul

Evident ca Traian Basescu are niste voturi de castigat din zona relatiilor dintre romani si maghiari, deoarece e pacat de bazinul electoral al craisorilor de la PRM, chiar si-asa, mic la trup.

Este evident si ca a trage la poarta la UDMR este lipsit de fairplay, atata vreme cat a existat o perioada cand PD-L nu se vedea guvernand fara maghiari - desi despre asta eu am spus atunci ca a fost vorba despre o tactica folosita pentru a convinge PSD ca in opozitie e nasol si bate vant de saracie.

Dar haideti sa nu ne mai dam fecioare si sa nu mai pretindem de la politicieni sa-si mute sediile partidelor la manastire, atata vreme cat e clar ca interesele lor ii plaseaza mai degraba in zona celei mai vechi meserii. Si sa analizam din discursul lui Traian Basescu lucrurile concrete.

Epurarea etnica. Desi poate ca termenul este cam dur, si ar putea sa starneasca intrebari in cancelariile europene, presedintele a descris o realitate: in administratia din Harghita si Covasna exista foarte putini romani, spre deloc. Punct Basescu.

Autonomia. Exclus pe criterii entice, in contextul in care descentralizarea, un proces inceput, chiar daca in ritm romanesc, asigura exact premisele autoguvernarii. Si in Constanta, si in Harghita. Iar daca intr-o zona traieste o anumita enite, pana la urma se poate spune ca are autonomie. Punct Basescu.

Articolul 1 din Constitutie - "Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil". UDMR contesta caracterul national si propovaduieste autonomia teritoriala. Punct Basescu.

UDMR profitor de voturi. In contextul in care in ultimii 16 ani Uniunea a fost la guvernare sau a sprijinit puterea din parlament, urmele acestei prestatii nu se vad in secuime, care a ramas o zona saraca in timp ce liderii maghiari sunt unii dintre cei mai avuti politicieni. Fapt care a permis aparitia unei alternative politice pentru minoritate, care a si reusit sa trimita un om in Parlamentul European batand moneda exact pe faptul ca UDMR a pierdut contactul cu populatia. Punct Basescu.

Limba romana. Copiii maghiari din mediul rural trebuie sa invete romana, chiar si dupa un manual care o trateaza ca pe o limba straina - si asa este, de vreme ce ei nu cunosc o boaba - , deoarece astfel au sanse mult mai consistente de-a gasi un loc de munca devenind adulti. Punct Basescu.

Investitorii. Nimeni nu aduce bani intr-o zona despre care citeste in ziare si pe agentiile de stiri ca ar avea probleme, ca ar putea deveni un nou Kosovo. Iar aici, esenta mesajului cantareste greu: solutia la problemele oamenilor este linistea si dialogul, nu conflictul, vezi cazul Clujului. Punct Basescu.

Plus ca seful statului s-a dus in secuime avand aerul ca este preocupat sa gaseasca solutii. Atitudine aflata la indemana tuturor liderilor politici din Romania. Deocamdata, punct Basescu.

Cristian Mihai Chis

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Traian Basescu, #epurare etnica, #autonomie, #UDMR, #constitutie , #stiri Traian Basescu