Basescu vrea reevaluarea raportului CE pe Justitie

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 14:18
2861 citiri
Basescu vrea reevaluarea raportului CE pe Justitie

Traian Basescu a declarat, marti, in cadrul sedintei Consiliului Superior al Magistraturii, ca ar dori reevaluarea raportului pe Justitie care critica Romania pentru progresele slabe in domeniul anticoruptiei.

Basescu a declarat, de fata cu magistratii din CSM, ca ar dori o reevaluare a raportului, avand in vedere ca a contestat elemente ale acestuia din momentul in care l-a primit.

"Comisia Europeana a fost receptiva si ne-a tranmis un set de elemente care ar putea face obiectul unei reevaluari, important e sa stabilim, inainte de a da un verde acestei reevaluari, daca putem sa raspundem celor sapte puncte", a declarat presedintele.

Traian Basescu a adaugat ca o reevaluare ar fi importanta, in conditiile in care exista state care leaga problemele din Justitie de aderarea la Spatiul Schengen, desi "nu au nicio legatura una cu alta".

EUObserver: Raportul pe Justitie poate intarzia intrarea Romaniei in Schengen

Raport CE pe Justitie - Predoiu da vina pe "epopeea ANI"

Raportul pe Justitie realizat in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare publicat in iulie de Comisia Europeana a constatat deficiente in sistemul justitiei romane, arata ca nu exista vointa la nivel politic pentru a face reforme si constata ca s-a facut un pas inapoi in lupta anticoruptie.

Raportul a mai amintit si lipsa de transparenta a autoritatilor si neregulile in achizitiile publice, dar si sanctiunile usoare aplicate de DNA.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la momentul aparitiei raportului, ca acesta este "debalansat in privinta unor aprecieri politica". Atunci, au existat voci de la Bruxelles care au afirmat ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen ar putea fi intarziata din pricina problemelor pe Justitie.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...
Comentarii
Poza GB.e.Doby
GB.e.Doby
rank 5
Poza ioana1
ioana1
rank 5
ar trebui reevaluari incepand cu postul de presedinte.