BEC a anuntat luni rezultatele finale ale renumararii - urmareste minut cu minut!

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 17:50
6073 citiri
BEC a anuntat luni rezultatele finale ale renumararii - urmareste minut cu minut!
Foto: Arhiva

Biroul Electoral Central anunta luni numarul total de voturi nule inregistrate la turul doi al alegerilor prezidentiale din 6 decembrie, dupa ce Curtea Constitutionala a decis vineri verificarea si renumararea acestora, la solicitarea PSD.

Ziare.com va prezinta minut cu minut evenimentele zilei de la BEC si CCR

17:48Curtea Constitutionala a respins contestatia PSD. Rezultatul alegerilor a fost validat. Traian Basescu este presedinte.

16:15 Partidul Social Democrat a depus, vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere de suspendare a executarii procesului verbal incheiat de Biroul Electoral Central referitor la rezultatele turului II al alegerilor prezidentiale.

15:30 Rezultatul oficial al renumararii voturilor comunicat luni de BEC a ajuns la CCR.

14.00 - BEC anunta rezultatul final al renumararii voturilor nule din tara si strainatate. Au fost interpretate ca valabil exprimate inca 2.247 de voturi, 1.260 dintre acestea au fost in favoarea lui Traian Basescu iar 987 pentru Mircea Geoana. Rezultatul a fost trimis la Curtea Constitutionala.

13.37 - Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca social democratii vor propune infiintarea unei comisii parlamentare pentru anchetarea problemei fraudarii alegerilor din Romania.

11.50 - Dupa reexaminarea partiala a voturilor nule din strainatate, membrii BEC au revalidat 90 de voturi pentru Traian Basescu si 19 pentru Mircea Geoana, ramanand de primit inca 34 de buletine de la sectiile din strainatate.

10.00 - Membrii Biroului Electoral Central (BEC) incep renumararea voturilor nule din diaspora. Aproximativ 800 de buletine de vot vor fi reexaminate de membrii BEC, dupa care procesul-verbal intocmit va fi transmis Curtii Constitutionale a Romaniei

CCR a mai hotarat ca reexaminarea tuturor voturilor declarate nule sa se faca in mod direct de catre cei 17 membri ai BEC iar rezultatul final sa fie remis Curtii pana luni, la ora 15:00.

Prin urmare, incepand de vineri toate buletinele de vot declarate nule si depozitate in arhivele tribunalelor judetene au fost dezarhivate si indosariate, fiind trimise, sub paza jandarmilor, la sediul BEC.

Cei 17 membri ai BEC s-au impartit in 5 echipe, la fiecare participand cel putin cate un reprezentant al celor doi candidati, Traian Basescu si Mircea Geoana. Renumararea voturilor a fost intrerupta sambata din cauza oboselii, dupa 19 ore de activitate continua, si reluata duminica dimineata.

Pana seara au fost reexaminate 137.206 de buletine de vot nule de la sectiile de votare din tara, 2.137 fiind declarate drept voturi valabil exprimate, mai exact 1.169 pentru Traian Basescu si 968 lui Mircea Geoana.

Pe parcursul diminetii de luni au fost asteptate pentru reexaminare si renumarare buletinele de vot declarate nule la sectiile de vot din strainatate.

Numarul total al voturilor valabil exprimate la turul al doilea al alegerilor prezidentiale a fost de 10.481.568, in timp ce 138.476 buletine de vot au fost declarate nule.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#alegeri 2009, #tur doi alegeri prezidentiale, #renumarare voturi nule, #rezultate finale alegeri 2009 , #stiri Traian Basescu