Berceanu recunoaste ca referendumul propus de Basescu e o strategie electorala

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 23:22
2792 citiri
Berceanu recunoaste ca referendumul propus de Basescu e o strategie electorala
Foto: Gandul

Ministrul Transporturilor, democrat-liberalul Radu Berceanu, i-a linistit, joi, pe toti cei care s-au aprins dupa propunerea lui Traian Basescu de a se organiza un referendum pentru Parlament unicameral in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale.

Astfel, Berceanu a spus ca da, este o strategie electorala, si ca cine nu se astepta ca Basescu sa vina cu astfel de mutari inseamna ca nu il cunoaste deloc pe seful statului.

"Presedintele, asa cum face si candidatul Geoana, si candidatul Antonescu si alti candidati care or mai fi, isi pregateste o strategie pentru candidatura. Daca cineva si-a imaginat ca Traian Basescu nu isi face nicio strategie pentru candidatura, atunci inseamna ca nu il cunoaste deloc.

Presedintele se gandeste, isi pregateste anumiti pasi, atacuri politice... Probabil ca n-au stat sa se gandeasca ce ar putea sa faca presedintele. Au fost prea luati asa cu plecatul prin tara, cu campania de foarte multa vreme inceputa", a spus Berceanu, joi, la B1 Tv.

Liderul democrat-liberal a comparat scena politica cu un joc de sah, precizand ca diferenta dintre Traian Basescu si contracandidatii sai este ca acestia sunt prea ocupati cu atacul pentru a anticipa.

"Toti joaca un sah politic, doar ca unii joaca mai bine si altii mai prost. Unii vad in fata mai multe mutari, altii se arunca din prima", a spus Berceanu.

In ciuda afirmatiilor liderului PD-L, Traian Basescu inca nu si-a anuntat intentia de a candida pentru un nou mandat. Berceanu declara, insa, in urma cu mai multe saptamani, ca poate spune sigur ca Basescu va fi candidatul Partidului Democrat-Liberal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Legea Referendumului, #legea referendumului modificata, #Radu Berceanu, #Traian Basescu referendum Parlament unicameral, #Traian Basescu strategie alegeri prezidentiale 2009 , #stiri Traian Basescu