VIDEO Cine este barbatul care l-a agresat pe primarul Mihai Chirica. Ce i-a spus in urma cu patru ani lui Traian Basescu

Autor: N.G.
Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 17:40
12544 citiri
VIDEO Cine este barbatul care l-a agresat pe primarul Mihai Chirica. Ce i-a spus in urma cu patru ani lui Traian Basescu
Barbatul este cercetat pentru ultraj. Foto: Andrei Luca/ Adevarul

Barbatul care l-a stropit cu iaurt pe primarul Iasului, Mihai Chirica, are astfel de antecedente si cu alti politicieni. Evenimentul cu primarul Iasului s-a petrecut duminica, 24 ianuarie, in timpul evenimentelor publice organizate cu ocazia Unirii Principatelor.

Bogdan Nicolae Suditu a trimis zeci de plangeri la institutiile din Romania, precum si la Parlamentul European si la Curtea Penala de la Haga, dupa ce a spus ca a fost amenintat pe strada, potrivit adevarul.ro.

La evenimentul Partidului Miscarea Populara (PMP) de la Pitesti, organizat in aprilie 2016, Bogdan Nicolae Suditu a avut trei tentative de a sta de vorba cu Traian Basescu. Inainte ca fostul presedinte sa intre in sala, Suditu a incercat sa il atinga pe fostul presedinte si i-a spus: "Spuneti presei ca aveti dosar penal la Haga si ca ati pus sa fiu arestat la Timisoara".

Dupa nici un sfert de ora, barbatul a inceput sa protesteze si in sala unde avea loc lansarea candidatilor PMP in Arges, agitand mai multe hartii. Barbatul a fost scos din sala de agentii SPP, iar in timpul discursului de lansare de la Pitesti, Basescu a declarat: "Am aflat care era problema domnului care intrase la inceput in sala. Numele lui este Bogdan Sucitu si avea o mare problema, il urmareau extraterestrii. De zece ani il urmaresc."

Duminica, 24 ianuarie 2021, Suditu a fost retinut de catre jandarmi si dus la cea mai apropiata sectie de politie. Barbatul este acuzat de ultraj.

VIDEO UPDATE Incidente la Iasi, de Ziua Principatelor: Primarul Mihai Chirica, stropit cu iaurt la protestul din Piata Unirii. Reactia edilului

Ludovic Orban, de Ziua Principatelor, la Focsani: "Trebuie sa desavarsim Unirea prin a da Moldovei ceea ce merita: o infrastructura de transport"

#Chirica, #iaurt, #ultraj, #suditu, #penal, #Iasi , #stiri Traian Basescu