Claudiu Saftoiu: Politicienii primesc informatii de la naparci si canalii

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 20:23
2332 citiri

Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE) i-a criticat dur miercuri la Bistrita pe ofiterii de informatii care furnizeaza date politicienilor, pentru a le folosi impotriva adversarilor, numindu-i 'naparci si canalii'.

"Aceste naparci si canalii care fac servicii lase, rusinoase si dezonorante politicienilor trebuie sa dispara, iar lucrul acesta nu va disparea decat in masura in care unui presedinte, caruia ii pasa foarte mult de linistea si siguranta cetatenilor, va pune punct unor astfel de ingerinte sau eventuale ingerinte.

Munca ofiterilor de informatii intr-o tara europeana care e din ce in ce mai capitalizata este aceea de a apara interesele economice si cele de securitate ale natiunii respective, nu sa interfezere in activitatea interna politica", a declarat Saftoiu.

Saftoiu considera ca este periculos ca un presedinte sa se foloseasca de informatiile culese de serviciile secrete, indiferent cine va conduce Romania dupa aceste alegeri prezidentiale.

"Nu inteleg cum a crescut Basescu in sondaje dupa confruntarea cu Antonescu"

Fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu, Claudiu Saftoiu, a mai declarat ca nu intelege cum actualul presedinte, care candideaza pentru un nou mandat, a reusit sa creasca in sondaje dupa confruntarea de la Cluj-Napoca cu candidatul PNL la presedintie, Crin Antonescu.

Claudiu Saftoiu considera ca aluzia lui Traian Basescu la situatia familiala a lui Crin Antonescu a fost un atac pe sub centura, in ciuda explicatiilor date ulterior de presedinte, pentru a infirma aceasta ipoteza.

"Toata lumea il intreaba (pe presedinte - n.r.) despre acea fraza foarte alambicata si aluziva, pe care dansul nu vrea sa o recunoasca ca fiind un atac politic si pe sub centura.

Eu, personal, cred ca a fost si, cunoscand foarte bine modul in care vorbeste presedintele, dand senzatia ca fiecare fraza poate fi inteleasa in trei sensuri diametral opuse, cred ca a fost un atac perfid la adresa vietii private a unui contracandidat", a spus fostul consilier prezidential.

Claudiu Saftoiu a efectuat, miercuri, o vizita in judetul Bistrita-Nasaud, pentru a se intalni cu staff-ul de campanie al PNL.

Citeste si:
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Comentarii
Skiper
rank 5
Saftoiu cea mai mare deziluzie dintre sefii serviciilor secrete. Manelist in devenire, il ajuta si tenul ( scuze rromilor cinstiti - daca exista asa ceva si n-am facut o contradictie in termeni)