Cum sa nu il iubesti pe Traian Basescu?

Duminica, 21 Decembrie 2008, ora 19:39
6903 citiri
Cum sa nu il iubesti pe Traian Basescu?

Acum cateva zile s-au implinit patru ani de cand Traian Basescu ne pastoreste ca sef de stat, ocazie cu care mi-am dat seama ce stearpa ar fi fost viata si presa noastra de toate zilele fara el. Nu trece o zi fara o stire cu Basescu. Iar cele mai multe sunt spectaculoase.

Jucator si starleta, Basescu e permanent pe prima pagina a ziarelor, deschide jurnalul de seara, pana si tabloidele au ce scrie despre viata privata a Elenei sau Ioanei, celebre gratie lui taticu'.

Basescu a jignit presa, a dat cu ziaristii de pamant si i-a impartit in doua tabere, ca Putin: "cu mine" si "impotriva mea". Cate unii mai "norocosi" s-au ales si cu apelative gen "tiganca imputita", "gaozar" sau "tonomat".

Favoritii sai au primit laude si functii caldute, iar pe inamici i-a spurcat si i-a tarat prin tribunale. Cand un mesaj de-al sau este dat pe goarna de mass-media intr-un mod "nepotrivit", imediat suna "telefonul rosu" de la protectorul imaginii sale, dl. Turcan.

Cu toate astea, presa are toate motivele sa il iubeasca pe Basescu, pentru ca este sarea si piperul politicii din ultimii patru ani. Face Basescu un ministru "imbecil", "incompetent" sau "mafiot", ai o stire bomba demna de rating, trafic si tiraj.

Badea, Cristoiu, Ciutacu sau Stan il ataca zilnic. Daca nu ar fi Dansul, ce subiect sau personaj ar mai starni atatea tsunamiuri pro si contra? Un episod de presa gen Elodia pare doar un val amarat care nu-ti trece de glezna.

Ca... ca tine nu gasim

Comparativ cu Iliescu sau Constantinescu, Basescu e mult mai activ de ochii presei sau de placere, pe micul ecran sau in afara lui. Se da cu Basemobilul la Predeal, se suie la volan dupa ce bea vin cu Becali la Golden Blitz, se ratoieste la Tariceanu ca are papion sau refuza extrem de vocal sa semneze pentru un ministru incomod.

Si-a trimis inamicii in pelerinaj la DNA, dar a infaptuit si minunea de a impaca PSD cu PD-L, fara sa-si stirbeasca credibilitatea. A anuntat ca isi da demisia si s-a razgandit, a lansat diverse acuzatii nefondate, apoi s-a scuzat spunand senin: "Am gresit!".

Scoate din joben cate un crocodil cand te astepti mai putin, ca sa-si argumenteze iesirile. Creste si hraneste zilnic crocodilii in curtea de la Cotroceni, asigurandu-te, in acelasi timp, zilnic si convingator, ca de fapt, crocodilii nici n-au existat pe pamant, fiind doar un rod al imaginatiei tale.

Basescu a reusit performanta sa devina primul presedinte suspendat, de a stiut de Romania toata Europa. I-a enervat atat de tare pe liberali si pesedisti incat l-au izgnonit de la Cotroceni intr-o vacanta fortata, de unde a revenit insa intarit, triumfator si purtat pe brate de popor.

Basescu l-a imbratisat pe Tariceanu, apoi l-a folosit pe post de carpa de sters pe jos la Cotroceni, l-a curtat din nou si, apoi, l-a lasat iar cu buza umflata. A infierat parlamentarii "322", i-a tratat in nenumarate randuri ca pe o adunatura de incompetenti si de corupti, apoi pe unii i-a bagat in Guvern. Ca asa-i naturelul sau, iar politica e o curva, nu?

Cu toate acestea - sau poate tocmai de aceea - Traian Basescu este probabil cel mai iubit presedinte. Este aparat cu pasiune si urat la fel. Indiferent daca esti portocaliu sau nu, ceea ce face si este Traian Basescu nu te poate lasa rece.

Uitandu-te la transformarile sociale pe care le sufera acest popor, Traian Basescu nu poate parea decat un episod necesar din istoria noastra. Este presedintele pe care probabil ca trebuia sa-l avem pentru a scoate la suprafata, la vedere, ce e mai rau in politica romaneasca, pentru a ne determina sa ajungem sa ne intrebam ce vrem, de fapt. Chiar daca pana o sa aflam o sa mai treaca mult timp.

Ne place sa barfim, ne place sa epatam si in consecinta facem achizitii de ochii lumii, parvenim de cate ori avem ocazia si daca nu avem ocazia ne dam morali si incoruptibili, am prefera sa castigam la loterie si sa facem bani multi fara sa miscam un deget si furam - mai putin sau enorm - motivand ca asta-i sistemul. Fraieri sunt cei care nu profita!

Toate astea sunt bine stiute de Traian Basescu, inima acestui sistem, si exploatate corespunzator.In consecinta, Basescu a facut din politica noastra o telenovela comico-lacrimogena, un fel de "Inima de... presedinte". Demonstrand ca la romani, viata bate inca filmul si, din pacate, audienta bate bunul simt.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Traian Basescu iubesc, #Traian Basescu ziaristi , #stiri Traian Basescu