Dancu: Prin faptul ca a sarbatorit duminica seara, PSD a prevalidat alegerile

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 17:38
1551 citiri
Dancu: Prin faptul ca a sarbatorit duminica seara, PSD a prevalidat alegerile
Foto: Arhiva

Social-democratul Vasile Dancu a declarat marti ca gestul liderilor PSD de a sarbatori victoria in alegeri duminica seara, la aflarea exit poll-urilor, poate fi interpretat ca o "prevalidare" a scrutinului, dar ca e greu de apreciat daca va avea castig de cauza prin contestatia depusa la CCR.

"Suntem pe taramul tuturor posibilitatilor. Judecand dupa faptul ca PSD, prin faptul ca a sarbatorit duminica seara, a prevalidat alegerile, judecand dupa raportul OSCE care nu a constatat nereguli mari in desfasurarea alegerilor, mi se pare ca nu ar avea mari sanse", a declarat Vasile Dancu pentru NewsIn.

El a precizat totusi ca depinde ce dovezi aduce PSD. "Daca sunt dovezi solide sunt sanse ca CCR sa fie sensibila, daca e vorba mai degraba de a trage de timp vis-a -vis de dezbaterea care va exista in partid asupra vinovatiilor pentru piederea alegerilor, acest demers ar putea aduce semne de intrebare. Sunt speculatii din partea mea, s-ar putea sa fie vorba de o alta strategie a PSD", a spus Dancu.

Social-democratul a apreciat ca dreptul de a contesta alegerile trebuie folosit cu responsabilitate, pentru ca Romania este un stat membru al Uniunii Europene.

Legat de dezbaterea din partid care survine dupa momentul electoral, Vasile Dancu a apreciat ca Mircea Geoana are suficiente argumente pentru a ramane presedintele partidului, reusind sa coaguleze o coalitie si sa mobilizeze peste 5 milioane de romani la vot, dar ca, pe de alta parte, pot fi aduse si contraargumente. Personal, Dancu a spus ca nu este adeptul ideii ca un esec electoral implica neaparat si schimbarea conducerii unui partid.

"Cred ca este nevoie mai degraba de o analiza mult mai serioasa legata de cum s-a dezvoltat partidul in ultimii ani, de sansele partidului, acestea sunt lucruri mai importante decat simplele dezbateri ale momentului", a spus Dancu.

In ceea ce priveste rezultatele exit-pollurilor, Vasile Dancu, care a contribuit prin Institutul pe care il conduce la realizarea unui astfel de sondaj pentru postul de televiziune B1 Tv, a spus ca, daca liderul PSD l-ar fi intrebat in ziua alegerilor despre scorul pe care l-ar obtine, "ar fi facut o exceptie" si i-ar fi comunicat "prezumtia legata de pierderea alegerilor".

"Desi nu era un sondaj care sa aiba legatura cu partidul, era un contract platit cu o televiziune, avand in vedere ca, de exemplu, eu am atatea legaturi politice, daca Mircea Geoana m-ar fi sunat, pentru ca era un personaj important, faceam o exceptie si i-as fi comunicat prezumtia mea legata de pierderea alegerilor", a precizat marti Vasile Dancu, care a realizat, cu IRES si CSOP, un sondaj de opinie. Exit-pollul dat publicitatii la ora 21.00 de CSOP-IRES, si care reflecta situatia de la urne pana la ora 19.00, i-a plasat pe cei doi candidati la Presedintie la egalitate, iar exit-pollul cu datele de la ora 21.00 il prezenta pe Basescu drept castigator.

"Am vorbit cu unii social-democrati, dar nu am vorbit mult in timpul exit-pollurilor, ne-am inchis toti telefoanele in cea mai mare parte a timpului pentru a putea lucra. Mircea Geoana ar fi stiut cum sa ma gaseasca, probabil ca s-a consultat cu celelalte institute de sondare si probabil nu a avut incredere in sondajul nostru", a mai spus Dancu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Dancu alegeri prezidentiale, #Dancu PSD alegeri, #Vasile Dancu PSD , #stiri Traian Basescu