Dar vorbiti odata, dle Basescu!

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 26 Iulie 2016, ora 20:04
15599 citiri
Dar vorbiti odata, dle Basescu!

Dupa declaratia cu iz de-a dreptul mafiot despre ce trei de-ai sai care i-au luat pe alti trei de-ai, fostul presedinte Basescu ridica miza in apararea celor trei luati si ameninta cu dezvaluiri tulburatoare.

"Va fi un moment in care voi incepe sa vorbesc public. Institutiile statului nu pot transforma statul intr-unul mafiot care dispune arestari dupa bunul plac. Vreau sa fiu martor in procesul doamnei Bica. Instantele au refuzat si nu este corect. Cer public sa fiu audiat legat de Bica, Udrea si fostul presedinte ANI, in instanta", a spus Traian Basescu.

Stau si ma tot intreb cum poate un fost sef de stat sa se preteze la asemenea amenintari cu iz de santaj ordinar. Lucrurile sunt simple: daca Traian Basescu are dovezi ca autoritatile au transformat statul intr-unul mafiot, deci despre ilegalitati majore, amanarea acestui moment al adevarului il transforma in potential infractor prin tainuire.

Are ce spune? Nu vad de ce nu vorbeste daca ii pasa, dupa cum pretinde, de soarta justitiei din Romania.

Sau foloseste ceea ce stie ca pe o ultima polita de asigurare nu atat pentru apropiatii sai, pentru "nefericita" de Elena Udrea sau "draga" de Alina Bica, ci pentru sine insusi? Ceva de tipul, daca va apropiati va mitraliez?

Sau Traian Basescu nu are ce spune, nu detine nimic compromitator, nicio dovada si doar blufeaza calomniator pe de-o parte pentru a sapa la credibilitatea justitiei pana cand intr-o zi asaltul asupra ei sa nu mai fie riscant din punct de vedere politic si electoral, pe de alta parte pentru a se victimiza?

Eu una nu am nicio indoiala ca este vorba despre cea de-a doua varianta. Si asta din mai multe motive. Intai nu cred ca fi existat vreo arma pe care sa nu o fi folosit pentru a o scoate pe Elena Udrea din locul acela unde i-a fost luat sutienul la intrare. Dupa cum nu indoiesc ca daca arma exista si nu era folosita, Elena Udrea il tragea pe Traian Basescu dupa el.

Apoi, la cateva ore dupa declaratia lui Traian Basescu apareau informatii interesante din rechizitoriul prin care Horia Simu a fost trimis in judecata.

Aflam de acolo ca o persoana din conducerea administratiei prezidentiale (Daniel Moldoveanu, potrivit lui Horia Simu si Traian Basescu) juca rolul unei placi turnante in acte de coruptie. De exemplu, prin intermediul unei persoane care avea "o functie importanta" in cadrul administratiei prezidentiale Horia Simu a ajuns la presedintele de atunci al ANRP, Crinuta Dumitrean, iar pentru acest serviciu persoana de la Cotroceni ar fi primit 10% din drepturile litigioase, printr-un intermediar.

Rezultatul? "Urmare a acestor demersuri, la data de 26 mai 2011, inculpatii Dumitrean Crinuta Nicoleta, Mihai Cristian Sebastian, Baciu Remus Virgil, Vasilescu Oana, Bogdan Dragos, Teodorescu Catalin Florin si Marko Atilla Gabor (...) au aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Dima Alin Horatiu, prin care valoarea unui teren in suprafata de 25 hectare situat in municipiul Constanta (zona Bratianu - Anadalchioi) a fost stabilita la suma de 8.750.000 euro (35 euro/mp), echivalentul a 37.243.500 lei.", scrie in rechizitoriu. Supraevaluarea este estimatimata la vreo 8 milioane de euro.

Nu stia Traian Basescu, cel mai informat om din Romania, atat din surse oficiale, cat si din cele alternative, dupa cum ne-a spus de atatea ori, ce invarteau unii sau altii pe sub nasul lui? Mi-e greu sa cred. De ce nu a reactionat? Pot sa banuiesc.

Cu cat latul se strange mai tare, cu atat fostul presedinte face declaratii mai dure, profereaza amenintari mai violente, insulta mai gros, pare mai disperat. Si cine stie, daca isi doreste asa de mult sa ajunga sa faca dezvaluiri poate cineva se va indura si ii va indeplini dorinta pana la urma. Dezvaluiri cu subsemnatul.

Citeste si:
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Vasile Dîncu, a anunţat că Guvernul Florin Cîţu va cădea, deoarece PSD nu îşi permite să facă niciun fel de înţelegere...
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Preşedintele CJ Braşov Adrian Veştea, care a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL în faţa lui Rareş Bogdan, a afirmat ironic că, la Consiliul Naţional de duminică, 26 septembrie, a...
Sursa: Ziare.com