Din culisele sedintei PSD de luni seara

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 19:36
12390 citiri
Din culisele sedintei PSD de luni seara
Foto: Gandul

Sedinta de luni seara a conducerii PSD a fost mult mai tumultuoasa decat au lasat liderii partidului sa se inteleaga prin declaratiile publice. Iliescu a condamnat "stridentele" euforiei pesediste dupa exit-poll-uri, Nastase le-a cerut colegilor sa nu-i ia gatul lui Geoana iar militantii s-au plans ca nu au avut fondurile necesare pentru a cumpara si ei voturi la nivelul pedelistilor.

Gandul prezinta in exclusivitate cateva declaratii surprinse la intalnirea de luni seara din Kiseleff, precum si explicatia faptului ca PSD a incetat in miez de noapte numaratoarea paralela.

Iliescu: Sa nu dam de-a azvarlita cu membrii de partid

Conform sursei citate, Adrian Nastase le-ar fi spus pesedistilor ca "politica e un joc de echipa ... sa strangem randurile ... unitate ... sa nu trecem din nou prin momentul 1997, sa nu ne scindam".

Mai mult, el a atras atentia asupra evolutiilor din PNL, unde "vor fi unii care vor sa-i ia gatul lui Crin".

"Sa nu dam de-a azvarlita cu membrii de partid!", a mai cerut si Iliescu recomandand "o analiza serioasa, pentru ca s-au facut gafe in campania electorala", dar dupa aflarea rezultatelor finale.

Unul dintre cei vizati, Viorel Hrebenciuc, ar fi recunoscut spasit ca a neglijat votul din diaspora, crezand ca nu vor veni atatia la urne.

Marele mister PSD: numaratoarea paralela a voturilor

Jurnalistii de la Gandul sunt convinsi ca Mircea Geoana credea sincer, duminica, la ora 21, ca a invins si ca intre el si Traian Basescu este o diferenta care nu mai poate fi recuperata de adversar. Momentul culminant a venit insa in jurul orei 2 noaptea, cand pesedistii ajunsesera cu centralizarea undeva la 6 milioane din totalul celor circa 10,5 milioane de voturi. In momentul acela, Geoana era inca in fata, cu 50,8 la suta, dar trendul era descrescator.

Pana la urma PSD nici nu a mai terminat numaratoarea paralela dupa inventarierea rezultatelor din 80 la suta dintre sectii, ca sa nu existe contraargumentul, in momentul contestarii rezultatului votului, ca, pana si in numararea paralela a partidului, Mircea Geoana a luat bataie.

Una e sa dai mita cartea lui Geoana, alta un pui si un milion de lei

Jurnalistii de la Gandul mai scriu ca unul dintre liderii de filiala ar fi declarat ca a fost cea mai grea campanie pe care a dus-o si ca PD-L a fost mai tare sub aspectul mitei electorale.

"As fi dat si eu, daca as fi avut atat. Dar eu m-am dus la usa omului cu cartea lui Geoana, un pix si o bricheta si ei s-au dus cu plicul cu un milion de lei, cu un pui si un ulei. Cum sa ne aleaga pe noi?!", ar fi spus acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#mita electorala 2009, #alegeri 2009, #alegeri prezidentiale 2009, #numaratoare paralela PSD , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza RANCHIUNOSUL
RANCHIUNOSUL
rank 5
De pe: http://www.petitieonline.ro/petitie/comentarii/petitie_pentru_respectarea_opiniei_alegatorilor_romani_care_l_au_votat_pe_traian_basescu-p33594052.html, un comentariu care m-a impresionat