Dinu Patriciu l-a dat in judecata pe Traian Basescu

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 14:35
6801 citiri
Dinu Patriciu l-a dat in judecata pe Traian Basescu

Dinu Patriciu a depus, joi, la Judecatoria Sectorului 1, o actiune impotriva presedintelui Traian Basescu, cerand instantei sa-l oblige pe acesta la plata unui euro, despagubiri pentru vatamarea drepturilor personale.

De asemenea, omul de afaceri Dinu Patriciu mai vrea ca hotararea instantei sa fie publicata de presedinte in doua ziare de circulatie nationala.

Judecatoria Sectorului 1 a fixat, joi, pentru 4 mai, primul termen al procesului dintre Dinu Patriciu si presedintele Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, dupa ce a prezentat avizul INEC, care constata ca filmul in care apare lovind un copil nu este autentic, ca unii incearca sa castige alegerile prin falsuri si miniciuni si a tinut sa-i transmita lui Dinu Patriciu sa-i fie "rusine".

"Eu continui sa astept intalnirea cu domnul Geoana si in seara asta, dar pana una alta as vrea sa arat ca am primit avizul numarul 181 de la Institutul National de Expertize Criminalistice, obiectul expertizei a fost urmatorul: prin adresa din 30.11.2009 s-a solicitat cu privire la o inregistrare de pe un CD intocmirea unui aviz de specialitate avand ca obiect sa se stabileasca daca inregistrarea contine urme de interventie tehnica in sensul modificarii integritatii.

CD-ul a reprezentat fidel inregistrarea din ziarul Gardianul", a declarat miercuri seara seful statului, la sediul sau de campanie.

Institutul National de Expertize Criminalistice (INEC) a trimis, miercuri, Administratiei Prezidentiale, avizul de specialitate solicitat cu privire la autenticitatea filmului in care presedintele Traian Basescu ar lovi un copil, facut public de presa, informeaza Ministerul Justitiei.

Presedintele Traian Basescu l-a dat in judecata pe omul de afaceri Dinu Patriciu, chemand in instanta si Best Media, societatea care editeaza ziarul "Gardianul", actiunea fiind inregistrata pe rolul Judecatoriei Sectorului 1, primul termen acordat fiind 21 aprilie 2010.

In actiunea depusa la Judecatoria Sectorului 1, Traian Basescu solicita ca Patriciu si firma Best Media sa fie obligati la despagubiri in valoare de 1 leu, ca urmare a vatamarii imaginii sale prin difuzarea imaginilor in care ar lovi un copil.

Citeste si:
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, duminică seara, 26 iunie, la Miercurea-Ciuc, în contextul participării la manifestarea dedicată Zilei Drapelului Naţional, că...
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...