Doina Cornea: Mitingurile de la Timisoara sunt un gest disperat al presedintelui

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 00:40
4902 citiri
Doina Cornea: Mitingurile de la Timisoara sunt un gest disperat al presedintelui

Fosta disidenta Doina Cornea, a declarat marti seara ca mitingurile impotriva Pactului de la Timisoara, semnat intre PSD, PNL si PNTCD, sunt "un gest disperat al presedintelui, care simte ca a pierdut terenul", precizand ca ceea ce s-a vazut la televizor i-a adus aminte de mineriade.

"Este pe de o parte o rusine ca sunt oameni care se preteaza la asa ceva. Si in al doilea rand, fiind si campaniei electorala, eu interpretez putin diferit, eu sunt aproape sigura, sau ceea ce am vazut la televiziune imi aduce aminte de mineriade, ca am fost adesea la Bucuresti atunci si am vazut cum era manipulata populatia Bucurestiului, erau gospodine care strigau << Omorati-i >> - e psihologia colectiva.

Dar ca aceasta sa fie pusa in miscare trebuie sa fie niste agenti abili printre ei care sa-i mobilizeze. Acuma sunt multe lucruri de spus si in legatura cu calitatea oamenilor, se vedea pe multe chipuri ca erau oameni care nu erau de o calitate buna...Eu cred totusi in expresia ochilor oamenilor", a declarat Doina Cornea intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Intrebata despre actiunea politica de reconciliere pe care au anuntat-o si clamat-o de la Timisoara PNTCD-Aripa Sarbu, PSD si PNL, Cornea a spus: "Sigur ca este un gest util, eu nu sunt chiar fericita, dar alta solutie nu este si acuma eu am foarte mare incredere in viitorul premier, in domnul Klaus Iohannis".

Ea a mai apreciat ca actualul sef al statului nu stie sa piarda in acest moment. "Tocmai ceea ce am vazut ca se intampla afara in piata imi spune ca este vorba de un gest disperat al presedintelui, care simte sau a simtit ca a pierdut terenul. Ori asta, pentru un om politic, este foarte important sa stie sa piarda. Altfel e foarte rau rezultatul", a mai spus Cornea, dandu-l exemplu pe Calin Popescu Tariceanu, care a pierdut cu "eleganta" si "generozitate" sefia PNL.

Citește și:
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi seară, 29 septembrie, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. ”Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin...
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...
Comentarii
rank
in 25.11.2009 faceam un comentariu la afirmatia lui Nita ca Doina Cornea si alti intelectuali (Djuvara) ar putea aplauda...etc., parere pentru care am capatat un punctaj foarte mic de la confratii "postaci". REvin la comentariul de atunci cu copy/past;