Dramoleta lui Basescu: Acuzatiile fara nume

Marti, 20 Mai 2008, ora 22:26
4078 citiri
Dramoleta lui Basescu: Acuzatiile fara nume

Dupa ce Traian Basescu a criticat dramoleta lui Sorin Oprescu si a aruncat o noua bomba politica sustinand ca unii politicieni i-au batut la poarta pentru a-i cere sa intervina pe langa Parchet in vederea inchiderii unor dosare, ministrul Culturii si Cultelor, liberalul Adrian Iorgulescu, l-a acuzat marti pe seful statului ca inainte de a declansa un razboi mediatic trebuia sa se adreseze justitiei.

Potrivit lui Iorgulescu, Traian Basescu "are datoria morala sa spune cine a incercat sa faca trafic de influenta si de interes. Dincolo de factorul de natura morala este cel de natura juridica. Este obligat sa puna la dispozitia organelor informatii. Nu ar fi trebuit sa se eschiveze", l-a acuzat liberalul pe seful statului, in cadrul unei emisiuni difuzate de Realitatea Tv.

La randul sau, candidatul PC la Primaria Capitalei, Codrin Stefanescu, a acuzat doi candidati la functia de primar general ca au apelat la presedinte pentru a interveni in interesul lor pe langa Parchet.

"Noi, PC, nu i-am cerut, liberalii nu i-au cerut, ca sunt vrajmasi, dar cei din PD e posibil sa-i fi cerut, vorba sintagmei din campanie: prietenii stiu de ce si cine. Traian Basescu nu arunca de pomana asa ceva", a spus Stefanescu, adaugand ca "cel putin doi dintre cei care au batut la usa lui Basescu sunt candidati in acest moment".

Pe de alta parte, democrat-liberalul Cezar Preda a explicat ca, daca i se cereau nume, Traian Basescu ar fi dat lista cu persoanele care i-au cerut favoruri. "Presedintele Romaniei, daca i s-ar fi pus intrebarea "Dati nume", dadea nume".

In opinia presedintelui de campanie a PSD Miron Mitrea, "in mod cert au fost oameni care au fost sa mearga la usi. Basescu a batut la usa dansului in cazul Mihaileanu", a acuzat Mitrea. Intrebat daca va aparea lista de care pomeneste Traian Basescu, Mitrea a estimat ca numele vor fi facute publice doar in momentele propice, cum e campania electorala.

Totodata, Adrian Iorgulescu a adaugat ca ceea ce face seful statului "este o cursa mediatica. Presedintele lanseaza lucruri ca sa deviem de la temele importante de campanie. Presedintele avea obligatia sa se duca si sa actioneze in justitie si nu mediatic. Daca avea nume, le spunea aseara (luni n.r.).

Bolcas povesteste dramoleta lui Basescu

"Toti oamenii politici beneficiaza de cate o dramoleta. Presedintele Traian Basescu a devenit candidat al Aliantei dupa ce a varsat cateva lacrimi de dramoleta pe umarul domnului Stolojan", l-a acuzat senatorul PRM Lucian Bolcas pe presedintele Romaniei.

Potrivit candidatului PC la Primaria Capitalei, Codrin Stefanescu, dramoleta de care il acuza Basescu pe Oprescu este "sistemul pe care joaca" seful statului. "Cu un ochi plange dupa Blaga si cu un ochi rade pentru ca vrea sa-l termine pe Vasile Blaga", spune conservatorul.

Pe de alta parte, senatorul PD-L Cezar Preda sustine ca Traian Basescu nu a atacat, ci a raspuns intrebarilor "la foc automat" puse de jurnalisti si a onorat o invitatie care i-a fost facuta de a participa la o emisiune.

"Erau oameni de presa care puneau intrebari la foc automat. Nu cred ca presedintele Romaniei a atacat pentru ca a raspuns la orice fel de intrebare care i-a fost pusa", a explicat democrat-liberalul.

"Unii politicieni au venit si la mine acasa pentru asa ceva. Le-am spus ca nu eu am spus procurorului sa deschida dosarul si nici sa il inchida. In momentul in care refuzi compromisul, devii dusman. Eu cred in acel compromis care e in beneficiul interesului public", a declarat presedintele Traian Basescu.

El a sustinut ca nu i-a denuntat pentru ca nu au mers mai departe cu demersul lor. "Am o experienta cu anunturile tarzii", a adaugat el, referire la "biletelul" dezvaluit de Elena Udrea. "Desi acum se dau mari, mi se pareau atat de umili atunci cand au venit sa ma roage sa intervin", a mai spus Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Numele Pablo Escobar nu poate deveni marcă înregistrată în Uniunea Europeană. De ce a respins cererea Curtea de Justiţie a UE
Numele Pablo Escobar nu poate deveni marcă înregistrată în Uniunea Europeană. De ce a respins cererea Curtea de Justiţie a UE
Numele Pablo Escobar nu poate fi înregistrat ca marcă comercială a Uniunii Europene, a decis miercuri, 17 aprilie, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), transmit EFE şi Reuters....
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Traian Basescu, #candidati, #nume, #adrian iorgulescu, #dramoleta , #stiri Traian Basescu