Duvaz: Basescu face demersuri internationale neprofitabile Romaniei

Joi, 28 Mai 2009, ora 15:50
1560 citiri

Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu-Duvaz, a declarat joi ca Romania reuseste sa "capete tot mai multa raceala si ostilitate" in plan international prin declaratiile sefului statului, precum cele din Grecia privind problema FYROM.

Social-democratul a facut referire la ultima vizita a lui Traian Basescu in Grecia, referitoare la denumirea Macedoniei, dar si la cea din Franta privind dezamagirea sa fata de actuala formula guvernamentala. "Asa ceva un presedinte responsabil nu spune, chiar daca simte asta. Iar ca sa o spuna in afara granitelor este ceva care depaseste orice grad de responsabilitate", a declarat Duvaz.

Totodata, in ce priveste vizita din Grecia, "presedintele continua sa faca campanie in fata conationalilor care alcatuiesc comunitatea romaneasca". "Face declaratii si da indicatii clare de vot invitand membrii din partidul pe care il conduce neformal pe scena alaturi de dansul si spunand 'Votati aici!'", a sustinut purtatorul de cuvant al PSD.

Duvaz a mai criticat o declaratie a lui Basescu privind "ideea sustinuta de Grecia ca Republica Macedonia sa-si modifice denumirea, care nu a facut decat sa aduca o grava tulburare a relatiilor privilegiate romano-macedonene".

"Ca sa faci asemenea declaratii pe care nu ti le-a cerut in ultima instanta nimeni, doar ca sa atragi un moment de simpatie a interlocutorilor mi se pare un lucru deosebit de grav si de neavenit. La urma urmei, Romania cu Traian Basescu a reusit sa capete tot mai multa raceala si ostilitate, iar daca presedintele isi face campanie electorala e treaba lui, dar, sa faca demersuri care sa fie neprofitabile Romaniei, asta nu mai e treaba lui", a mai spus Duvaz.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri la Atena, dupa discutiile purtate cu omologul sau elen, ca Romania sustine "fara rezerve" pozitia Greciei in ceea ce priveste problema Fostei Republici Iugoslave Macedonia, aratand ca buna vecinatate este o "obligatie" si pentru statele nemembre UE.

"Romania sustine fara rezerve pozitia Greciei in ceea ce priveste problema FYROM (Fosta Republica Iugoslava Macedonia), considerand ca buna vecinatate este o obligatie de ambele parti, nu numai a statelor membre UE, ci si a statelor nemembre", a declarat seful statului roman la finalul convorbirlor oficiale purtate cu presedintele grec Karolos Papoulias.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Bogdan Niculescu Duvaz, #Traian Basescu Grecia, #Basescu declaratii Macedonia , #stiri Traian Basescu