Editorial: Baciul cotrocean

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 07:58
2658 citiri
Editorial: Baciul cotrocean

Sa juri ca Traian Basescu a organizat transhumanta disperata! Daca ar fi fost vara, pajistea din fata palatului prezidential s-ar fi umplut de mioare, care s-ar fi autofurajat fara subventii. Asa, ca iarna incepe sa muste din suflarea tot mai grea a fermierilor, s-au multumit cu baciul cotrocean, care desi-i mai smecheran, e mai ortoman, doar are pe post de turma toata suflarea electorala.

Eheei, dar clipe grele au trecut pana ce avea Traian Basescu sa faca upgrade la balada nationala, si sa-si slobozeasca priceperea in capetele neroade ale celorlalti doi baci (sa mor daca am gasit rima la fiecare in parte!), pentru a le scoate conspiratia pe nas!

Tara apucase sa vada deja cum fermierii nu mai aveau nimic de pierdut si se luptau cu jandarmii, ca macar sa-si ostoiasca nervii generati de atatia ani de promisiuni aruncate din varful limbii, doar nu-i durea gura. Cu binele nu s-a putut, atunci sa incerce sa-i beleasca.

Pogea si Berceanu n-au reusit sa le panseze sufletele. Daca in fiecare sedinta de guvern se gasesc bani de biserici si alte reabilitari de sedii, nu mai raman si pentru necajitii care mor privind cum in raft, kilul de lapte se da cu 4 lei, iar ei trebuie sa-l vanda cu 70 de bani. Deci au plecat mai departe, decisi sa-l intrebe pe presedinte cam ce mai face, maxim, stiind ce amaraciune rupe inimile a milioane de romani.

Parea ca vor cuceri palatul, insa cum erau 500, Blaga a scos la ei 600 de jandarmi, ca sa puna in dificultate al treilea principiu al dinamicii. Asa ca au asteptat, cu umilinta, sa cada cerul pe ei, sau sa-l palmuiasca.

A stat Traian Basescu la geam ce-a stat, dar e om. Si a intrat in scena ca-n branza, fara sa-i intepeneasca inima la auzul huiduielilor generoase. A smuls un megafon, s-a urcat pe-un ghiveci si s-a hranit. A asteptat, razand, sa ramana oamenii fara saliva, dupa care a facut ceea ce nimeni nu recomanda intr-o campanie electorala cu miza maxima, unde turul doi se poate transa la 50 de voturi: a spus ceea ce nimeni nu dorea sa auda - "N-am!"

N-a urmat inca o transa de huiduieli (in acest timp, reprezentantii FMI umblau cu transa la ei, ca sa vada daca are cine-o primi), deci a intarit amutirea: nu sunt solutii pana in decembrie. Cateva fluieraturi, si a doua lovitura: "lasati-ma pe mine sa negociez pentru voi", apoi a treia, insotita de talanga din cealalta mana: "Am grija voastra, lasati-ne sa gasim o solutie, nu o poveste".

Si uite-asa, adunarea convocata ca sa-i ia maul s-a oferit spre baie de multime, ceea ce s-a si intamplat. L-am vazut pe acel Traian Basescu pentru care oamenii din strada inseamna prima plimbare de mana cu iubita, primul sarut. E din ce in ce mai incoltit, dar contactul cu oamenii ii prinde aripi din argint la glezne. Nu-i trebuie discurs scris, nu-i trebuie consilieri, deoarece in asemenea momente isi arata anvergura. Doar Ion Iliescu mai avea un asemenea talent de vrajitor, de ciobanesc care strange mioarele din coltii lupilor si le cearta ca sunt proaste.

Ce se afla dincolo, ce motor, ce calcule? Electorale. Ce va fi la anul in vietile noastre? Numai nenorociri. Insa lupta e la televizor, votam in functie de imagini. Creduli? Poate. Scarbiti? Asa-i. Ne mai ramane doar sa cantarim jocul. Si aici, Traian Basescu se stie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Basescu fermieri, #Basescu baciul cotrocean, #Basescu protest fermieri , #stiri Traian Basescu