Editorial: Foamea de Basescu

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 09:31
4824 citiri
Editorial: Foamea de Basescu

Va mai amintiti de Traian Basescu? Cu siguranta, insa producatorii de televiziune, avandu-l in minte, sufera cumplit.

Din momentul in care presedintele si-a pus inca o viza de 5 ani pe pasaport si a devenit un cetatean cu atributii delimitate strict, a lasat in dulap, in tipla, categoria "jucator" si nu-si mai face probleme ca inima ar putea s-o ia razna din cauza pasiunii investite in nimicirea adversarilor, niste oameni si-au pierdut jucaria.

Ce-i drept, i-a luat locul Guvernul Romaniei, care pare in sfarsit sa respire in voie - cat apuca, in conditile in care reuseste zilnic sa faca rating cu materialul clientului, desi nu intentioneaza. Dar intentioneaza producatorii, asa ca ministrii stau la munca in bustul gol - imi venea sa spun cu piepturile dezgolite, dar suna a vitejie, nu a balmajeala.

Iata insa ca Traian Basescu a cugetat in public despre aplecarea poporului sau spre cultura tiganeasca, de la nunti pana la lautari si - categoria cah - manelisti.

"La 99 la suta dintre romanii care nu sunt etnici rromi le plac cantecele rromilor, nuntile romilor, le place sa auda... poate nu 99 la suta, dar sunt atatia solisti, cantareti, daca o luam de la Adi Minune pana la oricine... le plac manelele si nu este o respingere in societate pentru ceea ce provine de la rromi", a afirmat seful statului in cadrul unui seminar despre problemele acestei etnii.

Ce-au selectat jurnalistii de la televizor din toata povestea? Ca presedintele sustine ca suntem o tara de manelisti. Ce spuneti de asta, invitau moderatorii invitatii? Invariabil, invitatii precizau ca fac parte din cei 1 la suta care petrec dimineata gandindu-se sa mituiasca portarul de la Biblioteca Academiei, pe directorul de la Muzeul de Arta Contemporana si pe femeia de serviciu de la Ateneul Roman, la pranz gusta trei fire de brocoli cu o jumatate de piept de curcan si seara baga in mate niste sos pesto cu biscuiti de crab.

Daca gasiti un organ media, in afara de ziare, care au comis o stire serioasa despre lucrurile discutate la seminar, despre faptul ca statul, prin neinterventie, delasare, incompetenta, stimuleaza starea tiganilor din Romania, care traiesc la limita subzistentei in timp ce bulibasii primesc bani europeni ca sa-i invete sa foloseasca sapun in zone fara apa, eu imi retrag aprecierile si admit ca sunt un bou.

Persista insa tentatia de-a-l prinde pe Traian Basescu cu chilotii in vine in fata natiunii chiar si cand are pe el nadragi din lana. Exista posturi care si-au pierdut din credibilitate in campania electorala facand tinta din presedinte, si n-au invatat nimic.

Nu vreau sa spun ca tamaia ar trebuie sa fie unitatea de masura a aplecarii media spre activitatea presedintelui. O presa obedienta isi pierde din credit in egala masura, unde mai pui ca ajuta la consolidarea impresiei puterii ca este vesnica, mai presus de greseala si indreptatita sa trateze jurnalistii ca si cand ar fi tampiti.

Vreau doar sa subliniez ca societatea romaneasca paraie din toate incheieturile din cauza crizei. Ca oamenii nu au busola exact intr-un moment cand se chinuie s-o intrezareasca.

Si ca daca ar avea intelepciunea sa ofere cetateanului un parteneriat, sa-i stimuleze increderea si dorinta de-a traversa vagauna fara sa-si piarda mintile, si sa-i propuna sa gaseasca modele de succes, de la nivel individual pana la cel national, presa ar putea sa-si regaseasca menirea. Nu prin laudarea presedintelui. Ci prin ignorarea subiectelor facile, care starnesc mila fata de autorii lor.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Traian Basescu rromi, #Traian Basescu manele , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
D-le Chis , daca crezi ca Guvernul Traian Boc s-a transformat brusc in Guvernul Boc , te inseli amarnic . Cat priveste asertiunea ref. la poporul de manelisti , se pare ca TOV. Ba-SECU (ca si Ceausescu) crede in afirmatia Madamei Cocos !... N'ASA !
Poza parerea
parerea
rank 5