Editorial: Hahalerele

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 08:15
3757 citiri
Editorial: Hahalerele

Politicienii care ne cara in falci, in fiecare minut, impresiile lor, spre a ne arata ca merita sa sacrificam trei minute pentru a introduce un buletin de vot in urna, nu i-au lasat pe stramosi sa doarma in colb de cronici, in ciuda rugamintii lui Mihai Eminescu.

Dar ma mangai cu o convingere a poetului national, exprimata in situatia in care indemnul sau atat de amar ar fi ignorat: "Din trecutul de marire v-ar privi cel mult ironici".

Vezi sa nu-i racaie cumva in obrajori sentimentul de dezgust cu care i-ar trata acum acest etern cronicar al ipocriziei!

Asa ca de Ziua Nationala, care ar trebui sa reprezinte pentru toti un moment de reflectie, de inchinaciune la icoana celor care construiau natiunea, nu-i demolau sansele trimitand-o pe centura devenirii, nu s-au abtinut.

Ca sa respectam adevarul istoric, nici televiziunile de stiri n-au rezistat prea mult. Moderatorii au cascat ce-au cascat, s-au foit, si-au balanganit picioarele, au desenat cerculete pe foile alea cu intrebari, si cum aveau in platou niste vajnici aparatori ai perceptiei ca sunt numai niste hahalere, nu niste maicute cu cuvantul Domnului pe buze, au purces timid pe terenul pocelii. Mai ales ca venea momentul semnarii pactului timisorean, cand aveau antamate momente de propaganda de bine.

Asa ca la ora 12 si 16 minute, cameramanilor le-a sarit somnul, pentru ca pedelistii si pesedistii erau gata incaierati. Ce desfatare! Ce Nirvana!

Si dupa ce si-au epuizat de cateva ori maretia luand-o de la capat cu munca de partid, a venit si momentul crucial al zilei. Niste osteni care-si aminteau cum le tremura mana pe pusca si camesa in dreptul inimii?

Ei as! Doar niste galerie de la Poli, atatata de activul de baza al PD-L, care a atras atentia unor gura-casca multi si a catorva interesati sincer de niscai "Jos comunismul!" in relatie cu mitingul uniunii pentru demolarea lui Uciga-l toaca!

In timpul dulcii imbranceli s-a efectuat schimbul de tura in platouri si a venit garnitura de dupa-amiaza, cu lozinci proaspete.

De-o parte trebuia sa piara comunismul de tot, ca Seniorul se-ntoarce in mormant de scarba vazand cum minerii fraternizeaza cu taranistii carora le cautau droguri si arme prin sedii, scotandu-le cate-un ochi cu surubelnita. Dar si mogulimea, care vrea sa imparta ce-a mai ramas prin pivnitele statului.

De cealalta trebuia sa plece Basescu, raul absolut, care bate copii, violeaza matusi, trage prafuri pe nas chiar si-n post, si-a tras langa pat chiuveta la care-i curge Ionica Plimbaretu', cade greu la stomacul Evropii si maraie ca un pechinez de cate ori aude de Moscova, punga cu energie a revenirii nationale din prostie.

1 Decembrie 2009 n-a fost decat o data in calendar. Stomacul deranjat al politicienilor a batut din nou bunul-simt. Si asta n-ar fi nicio noutate. Ar fi putut fi, daca asa ca in timpul Olimpiadelor, ar fi convenit sa-si puna lacat pe matul urlator. Macar o zi, in aceasta campanie care frizeaza dementa, ar fi putut sa asculte istoria, ca sa nu fie vreodata in situatia sa o repete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#1 decembrie ziua nationala, #pact Timisioara Geoana Antonescu , #stiri Traian Basescu