Editorial: O noua nada a presedintelui

Luni, 15 Iunie 2009, ora 08:14
2277 citiri
Editorial: O noua nada a presedintelui

Stateau reporterii si cascau prin redactii atat de profund incat li se intindeau aproape de pleznire ligamentele de la genunchi. Secretarele dactilografiau relatarile de la simpozioane despre aplicatiile fortei centrifuge in aeronautica garnisindu-le cu adjective, ca sa umple paginile.

Colaboratorii erau poftiti sa se astearna in spatiul dedicat opiniilor, dintr-o data foarte generos, iar "posta redactiei" a ziarelor de calitate era mai suculenta decat oricand, deoarece continea acum si "curierul inimilor".

Nici la partide nu tresarea vreun neuron. Strategii rasfoiau plictisiti sinteza sondajelor din ultimii cinci ani si lasau pe luni analizele demografice, organizatiile de pionieri lipeau guma de mestecat pe caietele cu strazile repartizate pentru afise, scriitorii de discursuri adormeau cu capul pe dictionarul roman-englez, o musca motaia pe coada maturii.

Si pe cand isi cojeau analistii oul incercand sa crape coaja in paralelipipede, o veste-i facu sa scape lingurita pe parchetul sufrageriei: Traian Basescu merge la sedinta de guvern!

In cinci minute, corespondentii erau in picioare. In jumatate de ora, satelitii erau agatati pe frecventa. In trei ore, undele crapau deja de nervi. Si, pentru prima oara, indiferent ce televizor deschideai sau pagina web accesai, o chemare unica veacul il strabatea: duios, presedintele electora!

Fantastica desfasurare de forte pentru nimic, nebuna inclestare pe chelia sub care gura presedintelui nu spunea decat cateva stiri vechi! Dar cu efect garantat.

Alooo!!! Nu e pentru voi, bre, e pentru noi, poporul! Si pentru liderii politici adversari! Altfel nu afla nici dracu.

In definitiv, ce-a spus? Ca vine recesiunea. Pai asta avertizeaza BNR de la inceputul anului. Ca primariile nu au bani ca sa cofinanteze reabilitarea termica. Mare descoperire. Ca lefurile sunt in pericol. Pai deja sunt unii care le-au luat diminuate. Ca materia e prea stufoasa, iar oferta educationala nu este corelata cu piata muncii. Ce-i nou in asta?

In loc sa-l expedieze in doua stiri a cate un minut si jumatate, daca doreau sa-i care un pumn in falca, televiziunile l-au gazduit. Au procedat exact cum s-a asteptat Traian Basescu, i-au facut jocul. Motiv pentru care nu pot decat sa-l felicit, isi duce mai departe personajul consacrat, de luptator impotriva nevoilor populare. Nu are deloc importanta ce-l mana in lupta. Nici Mircea Geoana si nici Crin Antonescu nu sunt depozitarii moralei, deci la razboi, ca la razboi.

Vor aparea, insa, cu declaratii sforaitoare. Doar ca acestea se vor produce la o distanta de 24 de ore, cand dezbaterea s-a creat, si mesajul, de tip pistol, a fost asimilat. Un nou rateu. Si cum batalia se poarta dupa modelul instalat de Traian Basescu, un om care creaza evenimente, nu reactioneaza la ele, startul e greu.

Pana la urma nu mai conteaza decat impresiile. Si, cel putin deocamdata, aici, campionul e cunoscut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Traian Basescu recesiune, #Basescu sedinta guvern, #Basescu televiziuni , #stiri Traian Basescu