Editorial: Perdeaua de fum din siguranta nationala

Autor: Cristian Mihai Chis
Joi, 24 Iunie 2010, ora 09:03
1994 citiri
Editorial: Perdeaua de fum din siguranta nationala

Ideea ca Traian Basescu se pregateste sa inchida organele media care pericliteaza siguranta nationala este o aberatie.

Presedintele stie ca Romania nu este vecina cu Burundi, ci e membra a Uniunii Europene, unde existe niste reguli, si nu are niciun dubiu ca in varianta ca aberatia ar deveni realitate, factorii perturbatori la adresa securitatii vor duce o lupta crancena cu puterea, cu largul sprijin al organizatiilor internationale, iar rezultatul nu-i va fi favorabil. Dimpotriva.

La revedere democrat-liberali, membri ai internationalei populare alaturi de taranisti, si de aceeasi consistenta!

Dar nu despre asta vorbim noi aici. Ci despre faptul ca Traian Basescu a inceput campania electorala. Iar o regula de baza a infruntarii, pe care romanii o cunosc din filmele americane cu avocati, si care este caracteristica si pocelii politice, este aceea de-a discredita martorul. In situatia noastra, presa.

S-ar putea pune intrebarea de ce trebuie decredibilizate Antena 3 si Realitatea TV, posturi care duc o lupta de gherila impotriva lui Traian Basescu si PD-L si care nu stiu daca au impreuna o audienta de cinci procente.

Nu cantitatea publicului conteaza aici, ci calitatea lui. Este vorba in principal de oameni activi social, cu studii superioare, care reprezinta un mediu ce poate propaga mai departe mesajul receptionat. Or fi ei tampiti? Nu, desigur, ci doar electorat captiv.

Care stie ca NATO nu priveste ciudat spre Romania deoarece Sorin Rosca Stanescu l-a acuzat pe fratele presedintelui de trafic de arme in zona interzisa, ci pentru ca un depozit de armament este nepazit. Dar ignora aceasta apreciere, o manipuleaza in propria minte, pentru ca nu serveste scopului politic declarat. Si sunt pregatiti sa replice ca un pericol mai mare la adresa securitatii nationale este proasta guvernare. Lucru cu care sunt de acord.

Pentru batalia electorala care asteapta PD-L dupa ce traverseaza austeritatea, mesajul trebuie impartit pe recipiente. Publicul stirist trebuie privit cu indoiala de receptorii sai, in principal situati intr-un bazin mai putin instruit.

Acestia din urma au aflat de la posturile generaliste ca anumite campanii media, care urmaresc discreditarea institutiilor statului, vulnerabilizeaza tara.

Daca au privit stirile politice doar cu o jumatate de ochi - de regula asa se intampla - au retinut doar atat: Traian Basescu se lupta cu presa, care e de rea-credinta. Si astfel isi valideaza propriile convingeri, chiar daca acestea au fost fundamentate in alte imprejurari decat contextul sigurantei nationale.

Asadar presa din Romania nu se afla in niciun pericol, si nici democratia. Asistam numai la inca o etapa din razboiul lui Traian Basescu cu mogulii. Prima data a castigat. Acum, insa, are atat criza drept adversar, cat si faptul ca Guvernul sau taie pensiile.

Citeste si:
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Vicepreședintele USR Dan Barna a reacționat joi seară, 27 ianuarie, după ce o consilieră a partidului său din Mogoșoaia a fost agresată de ”colegii” de la PNL și PMP. În mesajul...
UPDATE Filmul agresării consilierei USR din Mogoșoaia de către ”colegi” de la PNL și PMP. "Vă las în căruț cu rotile" VIDEO
UPDATE Filmul agresării consilierei USR din Mogoșoaia de către ”colegi” de la PNL și PMP. "Vă las în căruț cu rotile" VIDEO
Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc...
Comentarii
T. basilic
rank 5
Dle Chis spui "Romania nu-i vecina cu Burundi ! Da' cu cine-i vecina, bre ? Ti se pare asa selecta vecinatatea noastra ?!?! Incetati sa va saoteti in valaore ca nu suntem cu nimic mai departe nici de Congo, nici de Burundi. Nici macar in invatamant !