Editorial Tristi fara Basescu

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 07:51
4093 citiri
Editorial Tristi fara Basescu

Daca va pierde alegerile, Traian Basescu va fi foarte trist. Si noi cu domnia sa, deoarece ramanem fara veselia pe care ne-o insurubeaza in fapturi lupta impotriva coruptiei, perpectiva de-a avea zece mii de kilometri de sosele nemtesti, imaginea unor moguli umiliti.

Ce se va intampla cu omul a carui inima tresare de cate ori, intre doua dealuri, o comunitate coafeaza mioare, ale carui picioare pleaca singure spre fluierul ce rupe vazduhul cu o hora? Cum sa-i faca Oprescu autostrada peste casuta, cum sa vaneze jurnalistii doua fete odata joviale, acum cu camesile hohotinde, ce-o sa faca tantile care-l pupa cu zgomot de cate ori il prind strecurat printre cuviosi?

Si mai trista va fi Elena Udrea, care va ramane singura la sediul de campanie, isi va smulge cristalele de pe botinele Giuseppe Zanotti si va azvarli colectia de genti in capul lipitorilor de afise.

Pai dupa ce ai facut procesul-verbal al zbuciumatei istorii a poporului roman si ai decretat ca suntem urmasii lui Traian, Basescu Traian - inmormanteaza cariera politica a sefului, un fel de act ratat - cui sa-i mai spui tu, Eleno draga, ca e cel bun, cel drept, cel mare, cel viteaz, respins la admiterea in ciclul gimnazial de un popor nerecunoscator?

... Eu chiar ma intreb daca Traian Basescu realizeaza cat ii dauneaza stupizenia si slugarnicia celor din jur. Elena Udrea nu arata de regula nici una, nici alta, e chiar o persoana cu o minte sprintena, insa nu are mereu control. Reuseste sa se comporte uneori ca o gasculita, adica opusul a ceea ce exerseaza public.

Pot sa inteleg prietenia, admiratia, respectul, dar nu si lipsa de discernamant. Oare chiar nu stie Traian Basescu faptul ca a pierdut multi osteni din cauza acceselor Elenei Udrea?

Nu-i spune nimeni ca atat apelativele folosite in relatia cu doamna in cauza - "tu", adica un fel de "fa", cat si raspunsul - "e un guvern mic" (ca sa ma refer doar la ultimele productii de gen) dau impresia unei suete peste gard intre doua chivute proaspat iesite de la pubertate?

Presedintele are si simpatizanti inteligenti. Nu toti sunt mitocani, asa cum se incearca sa se acrediteze - inclusiv de domnia sa, constient sau nu. Exista oameni care chiar cred ca Traian Basescu este singurul cu dorinta de-a reforma profund statul roman, de-a desfiinta gastile politico-economice, de-a insanatosi sistemul putrezit de clientele, de-a rade metehnele unei societati construite stramb, cu ajutorul comnistilor si securistilor.

Naivi sau nu, multi sau putini, tampiti sau geniali, exista si romani de bun-simt in bazinul sau electoral.

Pentru ei, Elena Udrea nu reprezinta o oferta. Dar se vede treaba ca asta e tot ce poate presedintele sa ofere. Oare chiar isi permite?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Traian Basescu prezidentiale 2009, #Basescu Udrea alegatori , #stiri Traian Basescu