Editorial: Un magar pentru Basescu

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 08:27
3005 citiri
Editorial: Un magar pentru Basescu

Teribil de goala e straita de campanie a PSD daca recurge la galeria de interlopi din Craiova (si in Banie, notiunea e grea de tot) pentru a reteza din voturile lui Traian Basescu!

Cea mai recenta gaselnita este aducerea lui Doru Petrescu zis "Magaru", un alintat al suburbiilor moralei si legii, la masa discutiilor, la Bailesti, pentru a fi fotografiat in vecinatatea sefului statului. Efect garantat la imbecili, care nu stiu ca "Magaru" e apropiat al primarului Antonie Solomon de pe vremea cand salasuia la PSD si nu facuse pasul spre democrati.

Ceea ce imi aduce aminte de o poveste despre care am luat la cunostinta acum cateva zile. Afland liberalii din Maramures ca alaiul lui Traian Basescu va descinde la o serbare campeneasca, au facut sedinta, gandindu-se cum sa-l faca de rahat. Ocazia a venit din cer: antemergatorii au cerut niste veceuri ecologice, si li s-au adus, ca sa nu spuna mass-media ca romanii au lesinat de abtinere la marea intalnire. Doar ca erau pline!

Acestea sunt armele letale pentru asasinarea politica a lui Traian Basescu, si se adauga campaniei fulminante declansate pentru a-l convinge ca, daca se inscrie in cursa, va pierde, deci mai bine renunta. Superba vitejie: vreau sa te bat, dar mai bine declari forfait, ca sa te bat sigur. Basti!

Nu poti sa le ceri politicienilor barbatie. Si nu reduc totul la adversarii presedintelui, pentru ca batalionul sau e construit din acelasi aluat. Daca ar fi avut careva vreun dram de onoare, o minima morala, o farama de dorinta de-a se dedica natarailor care i-au ales, Romania nu ajungea in halul in care este.

La 20 de ani de la revolutie, avea macar legi, ca nu pot sa visez la o administratie moderna, descentralizare, servicii de calitate, responsabilitate economica, echitate in materie de cheltuieli bugetare si un sistem judiciar functional. Ca sa nu mai vorbim despre educatie si sanatate, unde putem stampila fara teama, cu ochii inchisi, ca ne mandrim cu un stat retardat.

Daca n-ar avea o gaura in cap, constituita din orgoliu si dorinta de parvenire, politicienii ar purta acum ostilitati pe terenul proiectelor si al solutiilor, iar cetatenii ar face rating la dezbateri, nu la spectacole idioate in care niste dizeuze cu sani revarsati peste maieu impartasesc experiente amoroase.

In loc ca societatea sa evolueze privind spre modele de comportament, asista, nauca, la manifestari care au menirea sa atate idiosincrasia adversarului, spre a starni replici pe baza carora se pot face niscai victimizari. Nimic nu indeamna la performanta si spirit, retorica a coborat pana la nivelul unic si etern al minciunii, si a distinge realitatea de fals reprezinta o intreprindere imposibila.

Astfel ca joaca de-a alegerile, o vanatoare de senzatii din partea unui popor atat de obosit incat casca privindu-se in oglinda, provoaca dezgust, nicidecum dorinta de-a analiza si opta.

Si se prea poate ca incercand sa-l taie pe Traian Basescu cu ajutorul unor efecte de jucarie, adversarii vor obtine contrariul. Si ce de pumni in cap isi vor administra amintindu-si de Doru "Magaru" si alte animale, cand puteau sa-i ceara bilantul!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#interlopi Craiova Basescu, #PSD interlopi campanie Craiova , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Basescu e greu de invins: asta nu pentru ca a fost bun ca presedinte, ci tocmai pt ca ceilalti nu sunt buni chiar de nimic...si vor fi o pacoste daca vor fi alesi...