Filmul 'Basescu lovind copilul", deteriorat inaintea expertizei judiciare (Video)

Luni, 02 August 2010, ora 22:48
3517 citiri
Filmul 'Basescu lovind copilul", deteriorat inaintea expertizei judiciare (Video)
foto: lumeajustitiei.ro

CD-ul cu inregistrarea in care Traian Basescu pare ca ar lovi un copil a fost deteriorat inaintea realizarii expertizei judiciare chiar de catre directorul INEC, Cristian Dumitrescu, potrivit unui fost angajat al Intitutului National de Expertize Criminalistice, expertul Catalin Grigoras.

"A fost pus la dispozitia INEC suportul digital ce nu avea inscrisuri olografe sau de alta natura. Desi cunostea situatia probei contaminate si deteriorate din dosarul penal nr.27716/3/2007 al Tribunalului Bucuresti, Sectia I Penala, (precedent cunoscut de experti) directorul INEC a procedat la contaminarea materiala a suportului digital din lucrarea nr. 3649 din 30.11.2009 a Administratiei Prezidentiale prin inscriptionarea pe suprafata acestuia a textului olograf INEC 1004/09.

Basescu acuza Realitatea TV ca "reia manipularile" in cazul copilului lovit

In plus, markerul utilizat nu a fost unul adecvat pentru a scrie pe astfel de suporturi digitale, iar la introducerea in plic, tusul s-a intins pe suprafata CD-ului extinzand aria contaminata si facilitand deteriorarea in timp a suportului digital si a datelor informatice", sustine Grigoras, intr-o carte scrisa impreuna cu ofiterul de politiei judiciara Adrian Petre, de la Biroul Tehnic al DNA, citata de Lumea Justitiei.

Desi fostul expert INEC nu contesta rezultatele expertizei realizate de Institut, dezvaluirile sale sunt de natura sa ridice semne de intrebare, avand in vedere natura speciala a inregistrarii video analizate de experti, noteaza publicatia citata.

Presedintele Traian Basescu a recunoscut, in cele din urma, ca l-a impins pe copilul din filmuletul cu pricina, insa a sustinut intotdeauna ca inregistrarea a fost trucata, ipoteza confirmata si de avizul INEC, care arata ca au existat "elemente de editare computerizata" si ca imaginile nu sunt autentice.

foto: LumeaJustitiei.ro / "Expertiza judiciara a inregistrarilor audio, fotografiilor si inregistrarilor video", Adrian Petre, Catalin Grogoras

#expertiza basescu copil, #film basescu copil INEC, #grigoras expertiza INEC , #stiri Traian Basescu