Cum se face că FSN e majoritar în Parlamentul României din anul 2021

Autor: Hari Bucur Marcu - Expert international in materia apararii nationale
Luni, 06 Septembrie 2021, ora 13:12
4486 citiri

Doar așa, ca exercițiu de rememorare a istoriei recente, putem discuta un aspect prea ușor scăpat din vedere de cei care au pasiunea de a comenta ce se va întâmpla în configurația de putere politică, din România, zilele următoare.

Este vorba despre faptul că, în 2012, soluția USL nu a fost una de rezolvare a vreunei crize, nu a fost una salvatoare pentru mersul înainte al României, nu a fost una naturală, generată de voința poporului suveran, ci a fost o simplă soluție de contracarare a lui Băsescu Traian, care timp de 7 ani făcuse ce voise cu guvernele deasupra cărora se situase ca președinte al României.

Și nici contracararea asta nu a fost concepută ca salvatoare pentru nație, ci doar ca ripostă la „soluția imorală”, prin care Băsescu își bătuse joc de strategul politic Voiculescu Dan, convingându-l să îi facă lui Băsescu „guvernul său”, doar ca apoi să îi dea un șut în fund, să îi zică „Felix” (ca în rapoartele de delațiune ale Securității Statului) și să mai și pună procuratura pe el.

De aceea, cârcotașii spun despre USL că a fost zămislit la GRIVCO, care este locația simbolică a biroului marelui strateg politic Voiculescu Dan.

De aici încoace însă lucrurile se nuanțează. După ce a trecut epoca Băsescu, partidul său s-a ascuns în rândurile liberalilor care făcuseră posibilă USL, unde a așteptat liniștit să treacă vremea, să se instaleze uitarea populară și abia acum să scoată capul și să preia decisiv puterea în partidul rămas liberal doar cu numele și cu sigla.

Partidul lui Băsescu fusese anterior partidul lui Roman

Și tot pentru rememorare, să ne aducem aminte că partidul lui Băsescu fusese anterior partidul lui Roman, Petre Roman, cel care luase o parte din FSN-ul lui Ion Iliescu și fugise cu ea în opoziție, ca să nu mai zică lumea că Iliescu a refăcut partidul unic comunist, sub o altă denumire și sub o altă conducere, cea a eșaloanelor doi și trei din fostul PCR.

Așa că, lăsând la o parte persoanele politice, care sunt menționate în titlurile știrilor din zilele astea și care vor dispărea oricum din memoria colectivă peste cel mult trei-patru ani, apelul la memoria politică ne duce spre concluzia că asistăm zilele astea la clarificări politice fundamentale, dintre care cea mai clară este că FSN e majoritar în Parlamentul României din anul 2021, chiar dacă se regăsește sub două-trei denumiri de partide și că vrea să dețină și puterea executivă în stat. Pe merit, fără îndoială.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
Traian Băsescu vrea ca Joe Biden să se retragă din cursa pentru Casa Albă. Fostul colaborator al Securității crede că președintele SUA a comis prea multe gafe impardonabile, care l-au...
Ce scrie presa din Rusia după ce Diana Șoșoacă și-a pus botniță în Parlamentul European: ”Îndrăzneață!”
Ce scrie presa din Rusia după ce Diana Șoșoacă și-a pus botniță în Parlamentul European: ”Îndrăzneață!”
Diana Șoșoacă s-a făcut încă o dată de râs, în Parlamentul European, de unde a fost dată afară ca urmare a comportamentului neadecvat, incident remarcat și de presa din Rusia....
#FSN, #USL, #Traian Basescu, #Petre Roman , #stiri Traian Basescu
  1. Ce scrie presa din Rusia după ce Diana Șoșoacă și-a pus botniță în Parlamentul European: ”Îndrăzneață!”
  2. Premierul României anunță "o vară provocatoare” privind asigurarea necesarului de energie. Întrunire de urgență pentru găsirea soluțiilor
  3. UPDATE Subprefectul PSD de Călărași a demisionat din funcție după apariția imaginilor compromițătoare. El a fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO
  4. Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
  5. Reacția lui Ciolacu la declarațiile lui Dîncu despre remanierea Guvernului: "Data viitoare aș aprecia să știu dinainte"
  6. Vasile Bănescu, despre scandalul făcut de Diana Șoșoacă în PE: "Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit" VIDEO
  7. Adina Vălean, un europarlamentar care merită urmărit. Portretul făcut româncei de o renumita publicație americană
  8. Ce câștiguri a obținut ministrul Alexandru Rafila la bursă. Creșterile acțiunilor la două companii i-au umflat conturile
  9. Sebastian Burduja, pus la punct de către Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Tânăra generație de politicieni trebuie să oprească furtul generației bătrâne"
  10. Eugen Tomac, despre scandalul făcut de Diana Șoșoacă în PE: "Subuman, expresia a ceea ce vrea Rusia să aducă în Europa"