Ivan (PSD): Foarte bine ca Basescu a convocat CSAT, dar ascunde alte intentii

Vineri, 02 August 2013, ora 11:23
2830 citiri
Ivan (PSD): Foarte bine ca Basescu a convocat CSAT, dar ascunde alte intentii

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, considera ca Traian Basescu a facut bine ca a convocat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru a discuta privatizarea CFR Marfa, dar il banuieste pe acesta de intentii ascunse.

"Dupa conferinta de presa in care Traian Basescu a ridicat semne mari de intrebare asupra celui care a castigat licitatia, avand in vedere ca e vorba de o companie de importanta strategica pentru Romania, avizul CSAT a devenit obligatoriu. Prin urmare, foarte bine ca l-a convocat, desi nu cred ca trebuia convocat de urgenta, peste noapte.

E clar ca si de data asta Traian Basescu ascunde alte intentii decat cele constructive, cele in interesul romanilor, dar asteptam avizul CSAT privind privatizarea CFR Marfa", a spus seful europarlamentarilor PSD pentru Ziare.com.

El nu are nicio indoiala ca sedinta a fost convocata pentru a-l pune in dificultate pe premierul Victor Ponta, abia plecat in vacanta.

"Traian Basescu nu poate doar sa iasa in conferinte de presa si sa arunce cu gunoi, trebuie sa-si si asume, avand in vedere ca e inca presedintele Romaniei. Asteptam sa vedem ce se va decide in CSAT.

Ar fi o dezamagire ca presedintele sa foloseasca aceasta sedinta ca sa fuga de responsabilitate", a completat Ivan.

O convocare-fulger

Presedintele Traian Basescu a convocat CSAT pentru vineri, pe tema privatizarii CFR Marfa, asa cum isi dorea premierul Ponta si in ciuda faptului ca el insusi spusese ca nu e nevoie de un aviz al acestei institutii.

Ponta: Nu am cerut convocarea de urgenta a CSAT, e o fortare a presedintelui

Guvernul sustine ca nu a cerut convocarea "de urgenta" a CSAT, ci a solicitat presedintelui sa dispuna includerea pe ordinea de zi a proximei sedinte a Consiliului proiectul de HG privind privatizarea CFR Marfa.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, Guvernul Romaniei a luat act de decizia presedintelui Traian Basescu, de a convoca Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, cu privire la hotararea de guvern pentru aprobarea vanzarii, catre GFR, a unui pachet de actiuni, reprezentand 51% din capitalul social al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa.

Guvernul considera ca discutarea in CSAT a subiectului nu trebuie sa aiba drept scop sau consecinta pasarea responsabilitatii intre institutiile statului, ci eventuala evidentiere a unor informatii noi, care pot pune la indoiala viabilitatea procesului de privatizare a CFR Marfa, sau care pot elimina dubiile ridicate in ultima perioada.

Fara o astfel de clarificare, procesul de privatizare nu poate fi continua, se mai arata in comunicat.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#PSD Basescu CSAT CFR Marfa, #Basescu Ponta CFR Marfa , #stiri Traian Basescu