Iohannis: Nu voi fi un premier de paie (Video)

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 11:49
2564 citiri
Iohannis: Nu voi fi un premier de paie (Video)

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, propus de PNL, PSD si UDMR ca premier al Romaniei, a declarat joi ca in cazul in care Traian Basescu il va desemna si el pentru aceasta functie nu va fi un premier de paie, ci isi va desemna singur ministri.

"In cazul in care Traian Basescu ma va desemna nu voi fi un premier de paie. Am cerut formatiunilor care ma sustin sa am primul si ultimul cuvant in desemnarea ministrilor. Am cerut un consiliu format numai din presedintii formatiunilor care ma sustin ca sa ne intalnim saptamanal, daca voi fi premier. Am mai cerut, o chestiune care mi se pare de bun simt, schimbarea termenului de 15 zile pentru a opta pentru o functie si alta. Nu sunt dispus sa merg doua luni de zile premier sa renunt la primarie dupa care sa nu am unde sa ma intorc", a declarat joi primarul Sibiului.

Klaus Iohannis a marturisit ca inainte de a accepta aceasta provocare s-a sfatuit prima data cu sotia lui care nu a fost foarte fericita, dar pana la urma nu s-a opus. El a mai declarat ca nu exclude posibilitatea, in cazul in care i se propune, sa ramana premier si dupa alegerile prezidentiale.

"Nu poate nimeni in aceasta tara sa faca previziuni clare despre ce se va intampla dupa alegerea presedintelui. Dar daca o sa fiu sa fiu lasat sa fac guvernul si sa guvernez tara dupa alegeri voi evalua acest lucru, dar cred ca voi accepta. Atunci dupa alegeri impreuna cu presedintele care va fi ales si cu delegatii si presedintii formatiunilor care sa ma sustin o sa se faca o evaluare a noi situatii si a performantelor facute de acest guvern si vor decide daca vor vrea sa continui", a declarat primarul Sibiului.

Klaus Iohannis a mai spus ca liderul PNL Crin Antonescu i-a promis ca in cazul in care va fi ales presedinte il va desemna in continuare premier.

"Daca Traian Basescu nu ma va desemna nu o iau personal ca are ceva impotriva mea. Are alte preferinte din motive din care probabil domnia sa le va expune la timpul potrivit. Dar cred ca am sanse care nu sunt diferite de 50%", a mai declarat Iohannis.

#Klaus Johannis premier paie, #accepta guvernare dupa alegeri , #stiri Traian Basescu