Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Liderii politici considera invitatia lui Basescu normala si oportuna

Marti, 24 Iunie 2008, ora 20:56
1193 citiri
Liderii politici considera invitatia lui Basescu normala si oportuna

Liderii partidelor parlamentare precizat ca invitatia la consultari a presedintelui Traian Basescu pe tema cresterilor preturilor la alimente si combustibili este una importanta, motiv pentru care trebuie sa existe dezbateri pe aceste subiecte.

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor Crin Antonescu a precizat, pentru NewsIn, ca invitatia presedintelui este una "normala, pe o tema normala". "Este o tema reala", a insistat Antonescu si a argumentat ca exista si masuri la nivel european privind aspectele invocate de Traian Basescu.

Antonescu a mentionat ca o decizie privind participarea PNL va fi luata eventual miercuri, iar la consultari ar putea merge chiar ministrii liberali din domenii economice.

Presedintele UDMR Marko Bela a declarat ca formatiunea sa va participa la consultari si a apreciat ca tema este una "importanta". Pe de alta parte, Marko a admis ca nu crede totusi ca dezbaterile de la Cotroceni vor putea avea un impact asupra politicilor guvernamentale si legislative, dar "pot fi benefice".

Presedintele PC Daniela Popa a spus ca mandatul cu care se va duce la Cotroceni, daca va onora invitatia, va fi stabilit in cadrul Biroului Executiv ce se va desfasura vineri. In sedinta conducerii conservatorilor se va discuta care sunt implicatiile guvernamentale si politice ale unei simple consultari, ea punad sub semnul intrebarii utilitatea demersului prezidential.

Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a precizat ca nu are inca un raspuns formal din partea presedinelui social-democratilor, Mircea Geoana, in ceea ce priveste invitatia sefului statului, insa, fiind vorba despre o discutie pe o tema in interesul cetatenilor raspunsul partidului din care face parte va fi, cel mai probabil, unul pozitiv.

Totusi, Diaconescu a remarcat faptul ca in demersul sefului statului exista o "nuanta populista evidenta".

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, care se ocupa alaturi de Adriean Videanu de redactarea programului de guvernare al partidului, sustine ca democrat-liberalii trebuie sa aduca la discutia cu presedintele solutii pe termen scurt, dar si mediu si lung, astfel incat Romania sa poata chiar castiga din situatia internationala privind cresterea preturilor.

"Problema aici este foarte serioasca, e o problema pe termen lung, ea nu va disparea nici peste o luna, nici daca Romania va avea o recolta buna de grau sau de porumb", sustine prim-vicepresedintele PD-L.

Presedintele PRM, Cornelui Vadim Tudor a declarat ca va da curs invitatiei sefului statului de a participa la consultari pe tema cresterii preturilor si se va prezenta martea viitoare la Cotroceni, insotit de vicepresedintele executiv al partidului, Lucian Bolcas, si de secretarul general, Gheorghe Funar.

Presedintele Traian Basescu a transmis marti o scrisoare liderilor partidelor parlamentare pe care ii invita, pe 1 iulie, la consultari avand ca subiecte cresterea preturilor la alimente si combustibili si solutiile pentru atenuarea impactului social al majorarii preturilor.

Destinatarii scrisorii sunt Calin Popescu-Tariceanu (PNL), Mircea Geoana,(PSD), Emil Boc(PD-L), Bela Marko(UDMR), Daniela Popa (PC), Corneliu Vadim Tudor(PRM) si Varujan Pambuccian , liderului grupului parlamentar al minoritatilor nationale.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#lideri, #politici, #consultari, #Traian Basescu , #stiri Traian Basescu