Mariana Campeanu, oficial noul ministru al Muncii

Joi, 25 Septembrie 2008, ora 23:16
2165 citiri
Mariana Campeanu, oficial noul ministru al Muncii

Desi mai sunt nici doua luni pana cand va fi ales un nou Guvern, Executivul s-a reintregit, miercuri, cu un nou ministru al Muncii, in persoana presedintelelui Casei de Pensii, Mariana Campeanu.

Noul ministru a depus miercuri seara juramantul in fata presedintelui Traian Basescu, a premierului Calin Popescu Tariceanu, si a mai tuturor noilor sai colegi.

Gata doamna, acum veniti incoace!

Traian Basescu a spus si cateva cuvinte, multumindu-i Marianei Campeanu pentru ca a acceptat aceasta functie chiar daca mai este putin pana la alegeri si amintindu-i de responsabilitatea pe care o are, mai ales fata de pensionari.

"Nu-mi ramane decat sa va urez succes. (...) Sunteti un om la care in momentul acesta pensionarii se uita cu asteptare. (...) Va multumesc mult ca ati acceptat sa deveniti membra a Cabinetului inaintea alegerilor", a spus presedintele.

Seful statului nu s-a sfiit, insa, sa termine in stilu-i caracteristic, spunand razand "Gata doamna, acum veniti incoace".

Mariana Campeanu, un bun profesionist

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul pentru numirea Marianei Campeanu in functia de ministru al Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, persoana pe care a numit-o, intr-un interviu, "un bun profesionist".

Mariana Campeanu a discutat, joi dimineata, cu premierul Calin Popescu Tariceanu, insa, in cadrul intrevederii nu au fost abordate detalii legate de mandatul ei la Ministerul Muncii. "Nu am discutat decat despre acceptarea acestui post", a precizat Campeanu.

"Eu zic sa discutam despre aceste lucruri cand voi fi ministru", a declarat Mariana Campeanu, intrebata fiind de unde va lua Guvernul banii necesari pentru majorarea pensiilor.

"Soldatul disciplinat" in locul "Fonfalaului"

Mariana Campeanu a preluat conducerea ministerului Muncii dupa ce fostul ministru Paul Pacuraru a demisionat in urma suspendarii sale de catre presedintele Traian Basescu.

Inainte de a fi propusa oficial, Mariana Campeanu a declarat ca ar fi dispusa sa accepte aceasta functie, caracterizandu-se ca fiind "un soldat disciplinat", care este oricand dispusa sa mearga acolo unde este nevoie de ea.

"Sunt un soldat disciplinat. Intotdeauna am mers acolo unde a fost nevoie de mine, chiar daca este pentru o perioada scurta de timp. Este tot ce va pot spune", a comentat Campeanu.

Fostul ministrul al Muncii, Paul Pacuraru, a fost suspendat din functie luni de catre presedintele Traian Basescu.

Pacuraru este acuzat de luare de mita si a fost pus sub urmarire penala saptamana trecuta de catre procurorii DNA, in urma avizului dat in acest sens de Senat.

Paul Pacuraru declarase ca, in dosarul sau, care se afla la DNA, luarea de mita este "o infractiune conexa, nu directa", si are in spatele ei "zero lei si zero bani".

Senatorii au decis la 26 august sa isi dea avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, si a fostului ministrului al Muncii, Paul Pacuraru.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Mariana Campeanu, #nou, #ministru, #Muncii, #Paul Pacuraru, #Traian Basescu, #guvern , #stiri Traian Basescu