Mariana Campeanu: Traian Basescu s-a speriat de incompetenta Guvernului

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 21:05
1629 citiri
Mariana Campeanu: Traian Basescu s-a speriat de incompetenta Guvernului

Traian Basescu s-a speriat de incompetenta Guvernului, motiv pentru care a declarat ca banii de la FMI vor fi folositi pentru plata pensiilor si salariilor, a declarat fostul ministru al Muncii, Mariana Campeanu.

"Cred ca presedintele s-a speriat de incompetenta acestui Guvern si ne apropiem de colaps, pentru ca numai atunci nu vom mai putea plati pensiile si salariile", a declarat Mariana Campeanu, intr-o interventie telefonca la Realitatea TV.

Fostul Ministru al Muncii a precizat ca este mirata de recentele declaratii ale presedintelui si ale premierului Emil Boc, in conditiile in care pana acum "s-a spus clar si raspicat ca banii nu vor fi folositi pentru pensii si salarii".

"Se poate sa fim si in campanie electorala si se vor face niste mariri de salarii, cum s-a promis, la salariile mici", a adaugat Campeanu.

Potrivit Fostului Ministru al Muncii, utilizarea banilor de la FMI pentru plata salariilor si pensiilor ar insemna "o deturnare a fondurilor", pentru ca acordul cu institutia specifica in mod clar scopul in care pot fi folosite cele 20 de miliarde de euro.

In ceea ce priveste conditiile puse de FMI in acord, acestea sunt foarte dure, potrivit fostului ministru al Muncii.

"In continuare, cu toate majorarile de pensii care au avut loc majoritatea pensonarilor o duc foarte greu si masura prevazuta in acordul cu FMI, de decuplare a valorii punctului de pensie cu salariul mediu inseamna o inghetare a pensiilor si condamanrea pe vecie la saracie a pensionarilor", a adaugat Campeanu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Beirut ca o parte din banii de la CE poate fi folosita in mod exceptional pentru a echilibra pensiile si salariile mici in cazul in care criza se va agrava.

Si premierul Emil Boc a facut o declaratie similara, intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati.

"Banii de la Comisia Europeana au rolul de a finanta deficitul bugetar pe componenta de investitii. Speram sa nu fim nevoiti sa ducem mai tarziu bani spre pensii si salarii", a precizat premierul, intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Mariana Campeanu, #Basescu speriat, #incompetenta Guvern , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza aaron
aaron
rank 4
CAND O VAD PE MUIEREA ASTA CUM SE BAGA IN ORICE TEMA,DOAR DOAR SA SCOATA DIN *** PNL-UL
H
hoata politica
rank 1
vezi ce jaf ati facut voi. Pe Raspundere ministeriala directa ati fi toti la parnaie